Verdiktą dėl N. Venckienės komisija paskelbs iki balandžio 2 dienos

Seimas savaitei pratęsė dėl „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės neliečiamybės sprendžiančios laikinosios Seimo komisijos darbą.

Parlamentarai patenkino komisijos prašymą, kad ji iki balandžio 2 dienos parengtų rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Seimo narės N.Venckienės laisvę. Anksčiau parlamentas buvo numatęs, kad išvadą komisija privalo pateikti iki kovo 25 dienos.

Papildomo laiko komisija paprašė, nes nutarė dar kartą kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ši iki pirmadienio darbo dienos pabaigos pateiktų gegužės 17 dienos vaiko paėmimo iš N.Venckienės namų vaizdo medžiagą. Anksčiau šios medžiagos prokuratūra nepateikė.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Eugenijus Gentvilas pasiūlė parlamentui priimti protokolinį sprendimą, nurodantį generaliniam prokurorui pateikti komisijai vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuota mažametės perdavimo operacija. Tačiau Seimo posėdžiui pirmininkavęs socialdemokratas Gediminas Kirkilas neteikė šio siūlymo balsavimui, tvirtindamas, kad to nenumato Seimo statutas.

„Jeigu priimsime sprendimą, nematę filmuotos medžiagos (...) paniekinsime ir pažeminsime dar kartą Seimo autoritetą visuomenės akyse. Iš šešių penki kaltinimai remiasi ta vaizdo medžiaga (...) Kiek mus gali laikyti idiotais ir kiek mes galime būti tais idiotais?“ - sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis.

Jeigu prokuratūra dar kartą atsisakytų pateikti šią medžiagą, jis siūlė iš pareigų atleisti generalinį prokurorą.

Laikinajai komisijai priklausantis „Drąsos kelio“ partijos frakcijos narys Povilas Gylys pareiškė, kad generalinis prokuroras nesuteikdamas vaizdo įrašo pažemino Seimą.

„Manau, kad Seimas yra pažemintas. Amerikos Kongrese po tokio prokuroro poelgio jis jau būtų atstatydintas. Šimtas procentų! Jeigu atsisakoma, tai iš tikrųjų komisijos darbas darosi problemiškas. Aš, pavyzdžiui, turiu kai kurios rašytinės medžiagos, kuri nesutampa su vaizdu“, - tvirtino jis.

Prokurorai Seimui yra pateikę per 200 puslapių ikiteisminio tyrimo medžiagos, joje yra ir aprašymai, padaryti pagal vaizdo medžiagą. Tačiau patį įrašą praėjusią savaitę atsisakyta pateikti, motyvuojant, kad jame - nukentėjęs mažametis asmuo, ir tokia medžiaga neviešinama.

Trečiadienį komisijoje liudijusi N.Venckienė neigė jai metamus įtarimus, generalinį prokurorą Darių Valį kaltino šmeižtu. Jos teigimu, vaizdo medžiaga įrodytų jos teisumą.

Sausį kreipdamasis į Seimą dėl buvusios teisėjos, „Drąsos kelio“ partijos atstovės neliečiamybės panaikinimo generalinis prokuroras iš viso nurodė šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos norima N.Venckienei pateikti įtarimus.

Pasak D.Valio, įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Konstitucija ir Seimo statutas nustato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Jei rezoliucijos projekte siūloma leisti Seimo narį traukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę, tokiai rezoliucijai priimti reikia ne mažiau kaip 71 balso.

Kėdainių rajono apylinkės teismas 2011 metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo Drąsiaus Kedžio sesuo N.Venckienė, perduoti motinai. 2012 metų balandį Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti šį sprendimą.

Teismo sprendimas įvykdytas 2012 metų gegužės 17-ąją. Tuomet panaudojus dideles policijos pajėgas mergaitė paimta iš tetos namų Garliavoje ir perduota motinai. Jos abi tebesaugomos valstybės, judviejų gyvenamoji vieta slepiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NE KLOUNAMS SEIME

NE KLOUNAMS SEIME portretas
LAUK KLOUNĄ GRAŽULĮ IŠ SEIMO! SEIME REIKALINGI NE SKANDALUS KELIANTYS IR GALIMUS NUSIKALTĖLIUS GINANTYS, BET MOKANTYS DIRBTI ĮSTATYMŲ LEIDYBOJE ŽMONĖS!

TA

TA portretas
PEDOFILE VENSKIENE BROLIO ZMOGZUDE DAR LAISVEI.......

jau

jau portretas
triedžia miltais prokurorai , stankunaite bando pabegti, nes kai pamatys komisija, kaip ji grobia vaika prievarta, kaip vaikas klykia- " LAIMA, KA DARAI, AS NEISIU"- bus visiems aisku, kad nusikaltima pries vaika padare stankunaite, cerniauskas, vaicekauskiene , vaiku teises, psichologe ir valstybes vardu isilauze i Vaiko namus 240 soigiku. Valy, nesk vaizdo irasa i Seima, ir komisija pamatys, kas tyciojosi ir smurtavo pries Vaika. Valy, islysk!!! iki pirmadienio turi laiko pamastyti, kad tu gali buti teisiamas uz parlamentares smeizta ir vaiko prievarta pagrobimo slepimo
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių