Venckai savo skundus pedofilijos byloje išsiųs paštu

Penktadienis buvo paskutinė diena, kai Drąsiaus Kedžio dukters globėja Neringa Venckienė ir jos vyras Aidas Venckus galėjo apskųsti Vilniaus apygardos prokuratūros nutarimą pedofilijos byloje.

Jie šia teise pasinaudojo, tiesa, atvykti į Vilnių, kaip buvo planavę, dėl trumpo termino susipažinti su visa ikiteisminio tyrimo medžiaga, sutuoktiniai jau nebespėjo. Jų skundai dar šiandien bus išsiųsti registruotais laiškais.

“Matome, kad į Vilnių atvažiuoti nebespėsime, tačiau pasinaudosime savo teise ir skundus išsiųsime paštu. Jie dirba iki 19 val. Tuoj peržiūriu savo skundą, pasirašau ir važiuoju”, - portalui apie 16.30 val. sakė A.Venckus.

Sutuoktiniai savo skundus pateikia atskirai - N.Venckienė kaip mergaitės įstatyminė globėja, o A.Venckus, kaip D.Kedžio ir jo dukters advokatas.

Venckai skundžia visą tyrimui vadovavusio prokuroro Šarūno Mažeikos nutarimą - ikiteisminio tyrimo nutraukimą Laimutės Stankūnaitės, Violetos Naruševičienės ir Jono Furmanavičiaus atžvilgiu bei tyrimo dėl seksaulinio prievartavimo nutraukimą, kuriame įtarimai buvo pareikšti vieninteliam įtariamajam Andriui Ūsui.

Teismui planuojamoje perduoti baudžiamojoje byloje A.Ūsui liko tik kaltinimai dėl mažamečio asmens tvirkinimo.

“Susipažinęs su byla, aš matau, kad yra pakankamai duomenų, kad ikiteisminiai tyrimai yra nutraukti nepagrįstai”, - sakė A.Venckus.

Kokius motyvus jis yra išdėstęs savo skunde, advokatas, pasiteisinęs, jog tai yra susiję su ikiteisminio tyrimo medžiaga, atskleisti nenorėjo, o kuo remdamasi skundą surašė jo žmona, teigė nežinantis. “Nelabai domėjausi, ką ji rašo, bet, manau, kad kai kurie mūsų motyvai turėtų sutapti”, - kalbėjo D.Kedžio ir jo dukters advokatas.

Savo skundą A.Venckus adresavo Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiajam prokurorui Ramučiui Jancevičiui.

Su N.Venckiene portalui susisiekti nepavyko.


Šiame straipsnyje: KedysVenckusVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių