Vėjas po truputį rims, kritulių mažės, bus apie 6 laipsnius šiliumos

Štai ir parodė savo jėgą lapkritis. Pamažu pūtęs ir nuo medžių lapus raškęs vėjas taip įsisiūbavo, jog vienur buvo panašus tiesiog į vėtrą, kitur – audrą, o vienur – tikrą uraganą.  O gal tai paskutinis rudens pasispardymas?

Pirmadienį šalyje pamažu vėjas rims, lydimas debesų su krituliais. Pūs šiaurės vakarų krypties.  Kaune naktį ir ryte bus debesuota, palis, temperatūra svyruos apie 5 – 7 laipsnius. Dienos metu galimas pragiedrėjimas, sušils iki 6 laipsnių.  Vilniuje naktį ir ryte dar palis, dieną – gerai išsilijus, debesys gali pasitraukti, temperatūra svyruos apie 5 – 6 laipsnius. Pajūryje vis dar siaus vėjas, nakties ir ryto metu esančius debesis įdienojus gali ir išblaškyti. Sušils apie 7 – 8 laipsnius.

Antradienį pasisuks vakaris, bus kiek smarkesnis naktį, dieną numatomas debesuotumas.   Kaune protarpiais išliks debesuota, naktį ir ryte kiek daugiau, dienos metu debesys retės, temperatūra svyruos apie 5 – 6 laipsnius.  Vilniuje naktį bus apie 3, ryte apie 6 laipsnius. Dieną išliks 6 laipsnių šiluma, debesys nesiskirstys.  Pajūryje vėjas po truputį rims,  debesuotumas išliks, sušils apie 7 – 8 laipsnius.

Trečiadienį tikimybė išvysti giedrą dangų bus didesnė.   Pasisuks pietvakarių vėjas. Vaizdas, lyg visi vėjai talžys Lietuvėlę.  Kaune naktį bus apie 2, ryte giedra, bus apie 1 laipsnį. Dieną sušils iki 5 laipsnių.  Vilniuje naktį dar danguje kabos vienas kitas debesys, bet štai ryte, esant apie 0, debesų turėtų nelikti nei kvapo. Diena numatoma giedra, šiluma sieks 4 laipsnius.  Pajūryje, vėjas ištaršęs debesų pūkus, atidengs dangų naktį ir ryte, tačiau įdienojus galimas debesuotumas su krituliais. Sušils iki 6 – 8 laipsnių.

Ketvirtadienis bus mišrus: šiek tiek debesų, protarpiais giedra. Išliks pietvakarių vėjas.  Kaune naktį  ir ryte debesuota, iškris viena kita sauja lietaus.   Dieną  sušils  iki 5 laipsnių, bus giedra.  Vilnius ir vėl sulauks debesų. Naktį ir ryte  sušils apie 3 – 4 laipsnius, dieną apie 5. Kritulių nenumatoma.  Pajūry  debesys ir lietus palaipsniui nyks iki dienos, todėl diena numatoma giedra. Temperatūra svyruos apie 7 – 8 laipsnius.

Penktadienis, deja bus daugiau debesuotas.  Savo pozicijas sustiprins pietys. Kaune naktį ir ryte  temperatūra svyruos apie 1 – 4 laipsnius. Dieną debesuota, be kritulių, oras sušils iki 5 laipsnių. Vilniuje naktį bus apie 1, ryte apie 3 laipsnius, debesys nesitrauks. Dienos metu  jokių stebuklų - sušils iki 5, kritulių nenumatoma.   Pajūrys skendės debesyse, vėjas ir toliau nerims, lankysis negausūs krituliai. Termometrai fiksuos 5 – 7 laipsnius.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis savaitgalį debesų kiekis kis: bus didesnis, tai mažesnis, bet esmė, jog nesiskirstys. Kritulių nenumatoma.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių