V.Blinkevičiūtė už valdiškus pinigus pirko gumos

Dienraštis "Lietuvos rytas" šeštadienį pateikia kai kurių Seimo socialdemokratų pasirinkimą, kaip leisti parlamentinei veiklai skirtus pinigus: Vilija Blinkevičiūtė už valdiškus pinigus pirko gumos ir remontavo svetimus automobilius, tarp Broniaus Bradausko pirkinių - žirklės mėsai, Juozas Palionis apsirūpino stikliukais ir alkoholiu.

Lagaminus į Europos Parlamentą besikraunanti socialinės apsaugos ir darbo ministro pirmtakė V.Blinkevičiūtė savo pinigus taupė net kramtomajai gumai. Nors už "Hubba Bubba" parlamentarei iš savo kišenės būtų tekę sumokėti vos šešis litus, šį pirkinį apmokėjo Seimo buhalterija.

Kaip kramtomoji guma V.Blinkevičiūtei siejasi su parlamentine veikla? Išgirdusi šį klausimą parlamentarė suglumo: "Kažkoks nesusipratimas. Aš labai atsiprašau".

Nagrinėjant ministrės išlaidų parlamentinei veiklai išklotinę, galima sužinoti, jog V.Blinkevičiūtė mėgsta ne tik kramtomąją gumą. Atrodo, kad politikės silpnybė - saldumynai, rašo dienraštis.

Kiekvieną mėnesį parlamentarė šimtus litų išleido įvairiems sausainiams ir saldainiams. Kai kuriems reikalus su V.Blinkevičiūte sprendusiems rinkėjams turėjo ypač pasisekti, mat politikės pirkinių sąraše yra ir konjako skonio triufelių bei medaus.

V.Blinkevičiūtė pateikė Seimo buhalterijai ir sąskaitas už dviejų automobilių "Volvo S80" ir "Renault Laguna" remontą. Nors iš tėvo yra paveldėjusi nenaują "Volkswagen Golf", pati politikė automobilio nevairuoja. Todėl ministro posto ir automobilio su vairuotoju netekusi V.Blinkevičiūtė priversta prašyti savo padėjėjos pagalbos. Pasirodo, jai ir priklauso minėti automobiliai.

"Iš pradžių ji važinėjo "Renault Laguna", bet jis jau senas. Dabar turi "Volvo". Kai man prireikia, ji mane veža", - ne iš karto prisiminė V.Blinkevičiūtė. Parlamentarė apgailestavo, kad niekas jos neįspėjo, jog nedera remontuoti kelių jai nepriklausančių automobilių: "Tuoj sugrąžinsiu pinigus ir už vieną, ir už kitą. Tai - mano sąžinės ir garbės reikalas". Penktadienį ji patikino jau pervedusi Seimo buhalterijai 1226 litus.

Kai kurie socialdemokrato B.Bradausko bendražygiai, išgirdę apie jo pirkinius už mokesčių mokėtojų pinigus, juokavo pagaliau supratę, kaip jam pavyko tapti milijonieriumi. Vienas turtingiausių Seimo narių per pirmąjį šių metų ketvirtį išleido tik pusę parlamentinei veiklai skiriamų pinigų. Užtat kai kurie jo pirkiniai nustebino partijos bičiulius.

Socialdemokratas nusprendė valstybės sąskaita apsirūpinti ne tik šaukštais ir desertinėmis šakutėmis, bet ir skardinių atidarytuvu. Mokesčių mokėtojai taip pat sumokėjo ir už B.Bradausko pirktas žirkles mėsai. Matyt, šis įrankis B.Bradauskui itin praverčia per medžioklę. Bet politikas teigė žirkles mėsai laikantis Seime: "Jos labai aštrios, patogu kirpti popierių". Skardinių atidarytuvą politikas, pasirodo, irgi laiko Seime.

Vienas pirmųjų socialdemokrato J.Palionio, kuris praėjusią kadenciją neblaivus prie vairo įkliuvo sostinės policininkams, pirkinių už parlamentinei veiklai skirtas lėšas - dvylika 60 ml talpos stikliukų su ąselėmis.

J.Palionis įvairių švenčių proga taip pat pirko 8 butelius baltojo ir raudonojo vyno. Parlamentaras nurodo, kad jis buvo išgertas Vasario 16-osios ir Tarptautinės moters dienos proga.

Beje, alkoholinius gėrimus mokesčių mokėtojų sąskaita taip pat pirko ir V.Blinkevičiūtė, Vytenis Andriukaitis.

Tuo tarpu socialdemokratai Bronius Pauža ir Julius Sabatauskas rinkosi maisto produktus. Politikai Seimo buhalterijai pateikė čekių, kad pirko batonų, šaltai rūkytos dešros "Skanioji", "Bajorų" vyniotinio, delikatesinės broilerių krūtinėlės.


Šiame straipsnyje: Vilija Blinkevičiūtė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių