Vasarą seimūnai išleido rekordines sumas degalams

Vasarą Seimo posėdžiai nevyko du mėnesius, tačiau Seimo nariai sugebėjo išleisti visus parlamentinei veiklai skirtus pinigus, pranešė LNK žinios. Per ketvirtį metų išleista daugiau nei 800 tūktančių litų. 

Didžioji dalis pinigų sumokėta už automobilių nuomą ir degalus. Rekordiškai didelę sumą išleido parlamentaras Andrius Šedžius. Jis dyzelinui per tris mėnesius išleido maksimaliai leistiną sumą, beveik 6 tūkstančius litų. Tačiau parlamentaras teisinasi, kad automobiliu "Audi A6" važinėjo į Šiaulius pas rinkėjus. 

„Kuro išlaidos kas mėnesį vidutiniškai sudaro po 1800 litų, o už tokią sumą pasiskaičiavau, kad išeina 7 kartus per mėnesį grįžti į Šiaulius, tai į savaitę net neišeina 2 kartai“, - sakė A.Šedžius.

Anot Seimo etikos komisijos, bus aiškinamasi, ar tokios išlaidos yra pagrįstos. 

„Jeigu kuro išlaidos yra tokios didelės, tai mums teks aiškintis ir domėtis kur buvo važiuota. Plenarinio posėdžio nebuvo, buvo lyg atostogos, tai vistiek, toks susidomėjimas būtų teisėtas“, - teigė Etikos komisijos pirmininkas A.Salamakinas.

Seimo pirmininkė teigia, kad norint išvengti sukčiavimo turi būti pakeistas Seimo statutas ir įteisintos parlamentarų atostogos. Per jas naudoti parlamentinės veikos lėšas būtų draudžiama.


Šiame straipsnyje: Šedžiusparlamentinės lėšos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių