V.Andriukaitis TV3 kaltina apgavyste

Seimo narys Vytenis Povilas Andriukaitis teigia, kad TV3 laida "Kodėl", vedama žurnalistės Rūtos Janutienės, pažeidžia etikos normas ir apgaudinėja dalyvius.

V.Andriukaitis tikina, kad šios laidos dalyviai kviečiami vienoms pokalbių temoms, tuo tarpu patenka į visai kitokio pobūdžio laidą, jiems pranešamos klaidingos oponentų pavardės, laidoje juos pasitinka tikslingai atrinkta, išankstinę nuomonę turinčių žmonių auditorija, o pokalbių dalyviai iš anksto suskirstomi į „geriečius“ ir „blogiečius“.

"Rugpjūčio 22 dieną žurnalistas Tomas Grainys pakvietė mane rugpjūčio 26 d. dalyvauti debatų laidoje „Ar Lietuvos teisėsaugos institucijos gali susikalbėti su visuomene“ (...) Tačiau atvykus į laidą paaiškėja, kad oponentai – visai ne tie asmenys, kad tema taip pat visai kita – konkrečių bylų ir ikiteisminių tyrimų nagrinėjimas, o ir auditorija jau apsirėdžiusi violetinės spalvos simbolika., - piktinasi V.Andriukaitis.

Anot jo, klausimo, pateikiamas laidos žiūrovams pagaliau transliuojant laidą, dvi valandas trukusiame filmavime apskritai nebuvę.

"Žiūrovai matė kiek ilgesnę nei pusės valandos įrašo, perdaryto ir permontuoto pagal laidos vedėjų norus, vaizdą ir aktyviai balsavo įaudrinti laidos įrašo, nors tema – ar grąžinti mergaitę motinai – visai nebuvo gvildenama", - teigia V.Andriukaitis.

Remdamasis šia patirtimi socialdemokratas ragina Seimą taisyti Visuomenės informavimo priemonių įstatymą, sustiprinti žurnalistų etikos ir savireguliacijos priemonių galias, kad visuomenė būtų apsaugota nuo apgaulės, melo bei dezinformacijos.

Portalas 1diena.lt jau rašė, kad šį pirmadienį transliuotą laidą "Kodėl" V.Andriukaitis paliko jai nesibaigus todėl, kad parlamentaras Saulus Stoma pavadino jį nusikaltėliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių