Valstybiniuose miškuose steigiami genetiniai draustiniai

Siekiant išsaugoti lietuviškų medžių genofondą per šiuos metus valstybiniuose miškuose planuojama suformuoti genetinius draustinius.

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT) prie Aplinkos ministerijos pradeda rengti teritorijų valstybinių miško genetinių draustinių ribų planus.

VSTT vadovė Rūta Baškytė sakė, kad tokie genetiniai draustiniai veikė sovietmečiu, vienas kitas yra ir dabar. Tačiau per metus jų turėtų smarkiai padaugėti.

„Šiuo metu toks draustinis yra Kurtuvėnų regioniniame parke, tačiau jų turėtų būti gerokai daugiau. Numatyta 160 tokių teritorijų“, - teigė R.Baškytė.

Anot jos, genetiniuose draustiniuose bus nustatytas specialus ūkinės veiklos režimas, kad būtų išsaugoti sėkliniai medžiai.

Draustiniuose bus saugomi visų lietuviškų rūšių ir porūšių medžiai: eglės, pušys, uosiai, ąžuolai, skroblai, kiti. Bus renkami jų kankorėžiai, gilės, sėklos, sodinami ir auginami jų sodinukai.


Šiame straipsnyje: miškas

NAUJAUSI KOMENTARAI

labai gerai

labai gerai portretas
bet ne tik valstybiniai miskai turi buti saugomi,lygiai taip pat atsakomybes reikalauti ir is privaciu,o tie,kurie negeneja ,nesaugo savo nuosavu misku,skirti dideles baudas ,nes jei neturi noro dirbti,atiduok valstybei,arba mokek uz tinguma ir bukuma
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių