Valstybės remiamų paskolų šiemet prašo mažiau studentų

Valstybės remiamų paskolų šiemet prašo mažiau studentų nei pernai - Valstybinio studijų fondo (VSF) duomenimis, pasibaigus registracijai prašymus buvo pateikę beveik 6,8 tūkst. studentų.

Tuo metu pernai skolintis pageidavo per 7,3 tūkst. jaunuolių.

Vis dėlto, pasak VSF Paskolų skyriaus vyriausiosios specialistės Eglės Drungilaitės, šiais metais studentai prašo suteikti paskolų už didesnę sumą nei praėjusiais metais, tuomet studentų prašoma suma nesiekė 30 mln. litų. Dabar bendras jaunuolių prašymuose nurodytas lėšų poreikis siekia maždaug 33 mln. litų.

Šiemet daugiausiai prašymų VSF sulaukė dėl valstybės remiamų paskolų studijų kainai apmokėti. Dėl šios rūšies paskolų į Fondą kreipėsi per 3,8 tūkst. studentų.

Dar 2,7 tūkst. jaunuolių į VSF kreipėsi norėdami skolintis lėšų pragyvenimo išlaidoms padengti. Dėl paskolų studijoms pagal tarptautines (tarpžinybines) sutartis užsiregistravo 47 studentai.

Fondas taip pat sulaukė 222 prašymų 520 litų siekiančiai valstybės paskolai studijų įmokai mokėti.

Studentų, kuriems bus siūloma sudaryti valstybės remiamų paskolų sutartis, sąrašai bus skelbiami fondo tinklalapyje tuo pačiu adresu spalio 14 dieną.

Bendra vieno studento gautų valstybės remiamų paskolų suma per visus studijų metus negalės būti didesnė nei 50,05 tūkst. litų.

Pasak VSF, šiais metais valstybė garantavo 150 mln. litų studentų paskoloms remti.

Skolintis pasiryžę studentai sutartis galės pasirašyti su keturiais bankais: "DnB Nord", "Swedbank", "Snoru" ir banko "Nordea Bank Finland" Lietuvos skyriumi.

Kaip ir pernai, numatyta, kad valstybės remiamos paskolos grąžinimas prasideda 12 mėnesių po studijų baigimo, nutraukimo ar išbraukimo iš studentų sąrašų ir turėtų tęstis ne ilgiau nei 15 metų.

Tuo metu palūkanas studentai pradės mokėti kredito įstaigai iš karto studijų metu po pirmosios paskolos dalies gavimo.

Palūkanos mokamos nuo išmokėtos ir negrąžintos paskolos sumos, numatyti ir paskolos grąžinimo atidėjimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių