Valdžia spręs, kaip bausti už alkoholio vartojimą automobiliuose

Seimas spręs, kaip bausti už alkoholio vartojimą bei laikymą automobiliuose. Seimas po pateikimo pritarė atitinkamoms Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisoms.

„Gyventojai, kuriems policija nustato tokius pažeidimus, išvengia administracinės atsakomybės“, - teigė pataisas pristatydamas konservatorius Antanas Matulas.

Jis siūlo nustatyti 100-300 litų baudas už alkoholio vartojimą automobilio salone. Už pakartotinį pažeidimą bauda siektų iki 500 litų, o pažeidimą padarius du kartus per vienerius metus, - 500-2000 litų.

Už alkoholio laikymą automobilyje ar gabenimą salone bauda siektų 50-100 litų, o už pakartotiną pažeidimą - iki 300 litų. Iki 1 tūkst. bauda būtų skiriama, jeigu tas pats asmuo būtų baudžiamas trečią kartą per metus.

Atkimštus alkoholio butelius vežtis automobiliuose Seimas yra uždraudęs nuo 2009 metų.


Šiame straipsnyje: alkoholisbaudaSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
parduotuvej nusiperki alkoholiniu gerimu ir kur juos deti? kaip transportuoti iki namu? Tipo i bagazine reik det, ane? Dar geriau butu, jei isleistumet istatyma, kad toje pacioje bagazineje, turetu buti privalomai sumontuotas sandarus seifas su trim spynom, specialiai skirtas alkoholiniams buteliams transportuoti.

Joo

Joo portretas
Kaip nebuvo proto taip nebuvo. Tai dabar autobuso vairuotojas eis ir tikrins kas alkoholio turi ir ar jis atkimštas? Nemanote kad žmonėms kurie išdrįsta važiuoti išgėrus, bus giliai dzin tas Jūsų draudimas, jeigu jie jau leidžia sau rizikuoti ir vairuoti išgėrus. Kas čią per vėjai.

Cirku cirkas

Cirku cirkas portretas
Kai su žmona susitariam kažkur važiuoti, ir jei ji sutinka vairuoti, aš visada turiu alaus, ir geriu kada ir kaip noriu, ir man niekas nenurodinės, kaip man elgtis savo nuosavybėje. Suprantu, kad esmė yra apie tai, kad nekiltų pagunda vairuotojui, bet vairuotojas pats atsako už savo veiksmus, ir be to, pats neleiščiau vairuoti išgėrusiam vairuotojui. Taip kad policininkas net negautų nosies įkišti į mano automobilį, nes neturi jokios teisės. Žinau, kad policininkui suteikta teisė nubausti, bet taip pat žinau kad jis nenubaus, nes vairuotojas nieko nepažeidė.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių