Valdžia skyrė paramą prestižiniuose rajonuose gyvenančioms šeimoms

Nors sunkiai besiverčiančių vilniečių yra daugybė, sostinės valdininkai nusprendė pamaloninti šeimas, turinčias nuosavus namus, šeštadienį rašo dienraščio „Lietuvos rytas“ priedas „Sostinė“.

Paskutinėmis praėjusių metų dienomis sostinės valdininkai už skirtas vienkartines pašalpas ne tik nupirko baldų ir buities technikos, bet ir patys pasirūpino, kad pinigai būtų pervesti pardavėjams. Tai iki šiol negirdėtas atvejis, teigia dienraštis.

Dovanas gavo 16 šeimų. Valdininkų tvirtinimu, visos jos sunkiai besiverčiančios. Viena jų - vienuolika vaikų auginanti šeima, taip pat keturių mažylių motina.

Pasak „Sostinės“, paaiškėjo, kad dvi šeimos gyvena ne lūšnose, ne socialiniuose būstuose, o nuosavuose namuose, dar viena apdovanota moteris kasdien pro langus regi Gedimino pilį, nes jos butas Užupio gatvėje.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė pasirašė įsakymą, kuriuo 1100 litų skiriama Eišiškių Sodų gatvėje gyvenančiai daugiavaikei motinai. Buvo nupirkta baldų. Moteris tikino žurnalistus, kad savivaldybė šeimą pastebėjusi dėl to, kad ji tvirta, negerianti ir tikinti. Šeši nepilnamečiai V.Šnitkovos berniukai gyvena erdviame dviejų aukštų name, dar penki vyresni vaikai - atskirai.

Vilniaus socialinės paramos centro direktorė Solveiga Reisgienė tikino, kad kalbėti apie konkrečias šeimas, svarstyti, ar joms būtinai reikėjo paramos, jai neleidžia Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo nuostatos.

Iš savivaldybės biudžeto praėjusių metų pabaigoje 16 šeimų buvo skirta per 16 tūkst. litų. Už tiek pinigų buvo nupirkta lovų, spintų ar skalbyklių, šaldytuvų.

Anot S.Reisgienės, tokia parama prisidėjo prie skurdžiai, tačiau tvarkingai gyvenančių šeimų buities palengvinimo, gyvenimo kokybės gerinimo, palaikė jas ir motyvavo.

Seimo narys, konservatorius Rimantas Jonas Dagys sako, kad Vilniaus savivaldybė yra viena tų, kuri nepersitvarkė teikiant socialinę paramą. Jau pirmi metai parodė, jog projekte dalyvaujančios savivaldybės sutaupo iki trečdalio pašalpoms skiriamų lėšų, nes paramos gavėjų gerokai sumažėjo.

„Vilniuje socialinė parama skirstoma senoviškai - valdininkams žiūrint į popierius. O popieriai sutvarkomi gerai. Iš jų nebus matyti, kas pašalpos atvažiuoja nauju automobiliu “Mercedes-Benz”, kas gyvena prabangiame kotedže, bet prašo paramos. Kol nesulauksime bendruomenių pagalbos, lėšas ir toliau švaistysime vėjais", - mano politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aa

aa portretas
Tūtėtų žmonės darbus, gautu normalias algas, tai nesikreiptų dėl socialinės pagalbos.

cdsa

cdsa portretas
Matai kokie geri net negeria, o gal per sventes isgeriat.?

as

as portretas
abejoju, kad nauju mersu vaziuoja pasalpos pasiimt... kas vazineja naujom masinom- tiems vargana pasalpa nelabai reikalinga...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių