Valdžia nusivylęs signataras atsisako valstybinių laidotovių

Kovo 11-osios Nepriklausomybės akto signataras Algirdas Endriukaitis pareiškė nusivylęs valdančiuoju Lietuvos elitu nusivylęs ir nenorintis, kad po jo mirties būtų surengtos valstybinės laidotuvės.

„Atsiriboju nuo elitinės valdžios pareigūnų veiksmų. Nedalyvausiu oficialiuose renginiuose, atsisakau hipotetiškų valstybinių pažymėjimų arba pagerbimų, įskaitant oficialų valstybinį palaidojimą“, – antradienį spaudos konferencijoje Seime pasakė A.Endriukaitis.

Įstatymas numato, kad Nepriklausomybės akto signatarams laidotuvės gali būti organizuojamos ir apmokamos valstybės.

Pasak signataro, „negalima taip tyliai viską nuleisti tuo metu, kai valstybė yra išformavimo būsenoje“.

„Tai yra mano žinia, kad Lietuva yra tokioje situacijoje, o politinis elitas labai paprastai žiūri – na dar palaukim, dar pažiūrėsime. Lietuvos laivas be kompaso, apsibrėžimo plaukia tokia kryptimi, apie kurią niekada nebuvo galvojama nei 1940, nei 1990 metais“, – kalbėjo A.Endriukaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikras patriotas

Tikras patriotas portretas
būtų labai gražu,kad atsisakytų ir rentos bei sklypo geroje Vilniaus vietoje, žinoma, jei jo dar nepardavė už labai gerą sumelę. Tauta tikrai nemėgsta signatarų, nes jie vis įsivaizduoja, kad kažkuo nusipelnę. Kuo blogesni tie, kurie naktų naktis budėjo prie parlamento ir visiškai nieko negavo ir negauna?

PAGARBA

PAGARBA portretas
Tai vienintelis lig šiol signataras, viešai paskelbęs konservatoriams tokį sprendimą -- kiti, deja, JUO nepaseks...

gogas

gogas portretas
As manau kad tokiu kaip Signataru is vis neturetu buti,kadangi jeigu ta saujele nebutu palaikiusi dauguma tautos ,nebutu ir tokiu ivykiu.Be Baltijos kelio nebutu ir "Laisvos Lietuvos".Singnatarais tada turetu vadinti visa tauta ,kuri tuo metu buvo ir dalyvavo daugumoje ivykiu ,atkuriant nepriklausomybe Lietuvoje.Per didelias privelegijas patys sau pasiskyre,nepaklause ,nenubalsavo tauta ,uz tokius kaip "signataru" iavardijimus,"paskirtas "paciu sau rentas ir t.t... .As manau ,kad saziningam zmogui butu geda,nes i tokius "dydvyrius" tauta ziuri kaip i priesus Lietuvoje.Sugrove jie ta Lietuvele ,nedaug liko kol nieko is jos nebeliks.GEDA,GEDA turetu buti didvyriam "signataram".... .
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių