Valdininkams gali tekti susimokėti už poilsinę kelionės dalį

Seimo Audito komiteto pirmininkė sako, kad valstybė iš vicekanclerio turi susigrąžinti kelionės išlaidas, kurios nebuvo reikalingos dalykinei veiklai.

Europos socialinio fondo agentūrai atsisakius apmokėti Ministro Pirmininko tarnybos vicekanclerio Giedriaus Kazakevičiaus ir jo pavaldinės Eglės Rimkutės apie 40 tūkst. litų kainavusią komandiruotę į Naująją Zelandiją, Seimo Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė mano, kad išlaidas turi padengti neproduktyviai keliavę pareigūnai.

L. Graužinienė sako, kad valstybė turi susigrąžinti dalį išlaidų, kurios nebuvo reikalingos dalykinei veiklai.

„Mes nesitraukiame nuo savo pozcijos. Lauksime vidaus audito ataskaitos. Tikiuosi, kad auditoriai detaliai išnagrinės, ir mes matysime, kiek toje komandiruotėje buvo dalykinių susitikimų ir kiek poilsinių. Ir už tą dalį, kuri bus poilsinė, reikalausime susimokėti. Vieną kartą reikia vienu pavyzdžiu pasakyt, kad valstybė, padengusi nuostolius, privalo išieškoti [pinigus] iš kaltų asmenų“, – sako L. Graužinienė.

Tuo metu Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis neatmeta galimybės, kad kelionės išlaidas reikės kompensuoti iš Ministro Pirmininko tarnybos. Anot kanclerio, jeigu vidaus auditas nenustatys pažeidimų, nebus teisinio pagrindo reikalauti, kad G. Kazakevičius ir E. Rimkutė susimokėtų už kelionę. Audito išvadų laukiama spalio pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
irgi noriu i Zelandija,israsyk kancleri dar viena "komandiruote"-argi gaila ne savo pinigu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių