Valdantieji sieks atleisti V.Greičių

Valdančiosios Seimo frakcijos kitą savaitę sieks sutelkti jėgas ir atleisti Vytautą Greičių iš Aukščiausiojo Teismo pirmininko pareigų.

Tai preliminariai sutarė šiandien Vyriausybėje pusryčiavę valdančiųjų socialdemokratų, valstiečių liaudininkų, liberalcentristų ir socialliberalų partijų vadovai.

Praėjusią savaitę Seime balsuojant V.Greičiaus atleidimui nepritarė ne tik opozicinių, bet ir dalis valdančiųjų frakcijų atstovų.

Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas teigė, jog dėl V.Greičiaus atleidimo visos parlamentinės frakcijos dar tarsis penktadienį rengiamame susitikime su Prezidentu Valdu Adamkumi.

Opozicinių frakcijų atstovai teigė pasigendą Prezidentūros noro ir siekio tartis su Seimo frakcijomis.

Prezidentas šį pasitarimą su parlamentarais rengia jau po to, kai antradienį nusprendė pateikti Seimui antrąjį dekretą dėl V.Greičiaus atleidimo.

Vakar pasibaigus V.Greičiaus devynerių metų kadencijai Aukščiausiasis Teismas liko be vadovo.

Praėjusią savaitę Seimas ženklia balsų persvara nepritarė Prezidento teikimui atleisti V.Greičių iš pirmininko pareigų.

Pagal Konstituciją, Aukščiausiojo Teismo pirmininką Prezidento teikimu skiria ir atleidžia Seimas. Dėl šios priežasties parlamentarai diskusijoje praėjusią savaitę pabrėžė, jog, nepaisant kadencijos trukmės, tik Seimas sprendžia, ar atleis V.Greičių, ar ne. Prezidentas savo ruožtu pareiškė, jog nesutikdamas atleisti V.Greičiaus Seimas pats save įvarė teisinėn aklavietėn. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių