V.Adamkus: žinios apie nutrauktas atakas – netiesa

Žinios apie nutrauktas Rusijos karines atakas prieš Gruziją yra netiesa, sako prezidentas Valdas Adamkus. Jis ragina pasaulio bendruomenę pabusti bei imtis realių veiksmų užtikrinant regiono saugumą, užuot apsiribojus „popierinėmis" priemonėmis.

Visos Rusijos okupacinės pajėgos turi būti išvestos iš Gruzijos teritorijos, jei iš tiesų siekiama taikos ir stabilumo šiame regione.

Tai V.Adamkus pareiškė trečiadienį kalbėdamas bendroje Gruzijos, Lietuvos, Lenkijos, Estijos ir Latvijos vadovų spaudos konferencijoje Tbilisyje.

„Formaliai pasaulio lyderius pasiekia informacija, kad viskas vyksta taikiai ir paliaubos yra pasiektos, o šiandien Briuselyje užsienio reikalų ministrai bando parengti kokią nors deklaraciją, patvirtinančią šiuos faktus. Bet šįryt mes sužinojome, kad to iš tiesų nėra. Per naktį situacija pasikeitė", - kalbėjo Lietuvos prezidentas.

V.Adamkus kreipėsi į tarptautinę bendruomenę kviesdamas problemą spręsti iš esmės.

„Problema yra ta, kad Gruzija neturi teisės spręsti savo reikalų, jos suverenumas yra tik ant popieriaus. Rusijos taikdarių pajėgos turi būti pakeistos tikromis tarptautinėmis pajėgomis, kurios prižiūrėtų pagrindinių laisvės principų įgyvendinimą. Jei to negalime pasiekti, beprasmiška mums čia vykti bandant kažką spręsti, kai žudymai vis dar vyksta. Tegu pasaulis pagaliau atsibunda ir imasi veiksmų", - sakė Lietuvos vadovas.

Plačiau apie naujus pavojaus ženklus Gruzijoje skaitykite šiame straipsnyje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių