V.Adamkus vyksta į Gruziją

Šiandien Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus kartu su Lenkijos prezidentu Lechu Kačynskiu ir Ukrainos prezidentu Viktoru Juščenka, Latvijos premjeru Ivaru Guodmaniu, Estijos premjeru Andru Ansipu rengiasi skristi į Tbilisį, Gruziją.

Penkių šalių aukščiausi vadovai ketina pareikšti paramą Rusijos kariuomenės okupuojamai Gruzijai ir jos žmonėms, teisėtai išrinktam Prezidentui M.Sakašviliui.

Vėlų pirmadienio vakarą Lietuvos Respublikos Prezidentui Valdui Adamkui paskambino Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidentas  Džordžas Bušas, skrisdamas savo lėktuvu iš Pekino į Vašingtoną.

Prezidentai aptarė grėsmingai besiklostančią padėtį Gruzijoje. JAV Prezidentas parėmė Baltijos šalių, Lenkijos ir Ukrainos lyderių pasiryžimą vykti į Gruziją ir pareikšti paramą gruzinų tautai ir išrinktai demokratinei valdžiai.

V. Adamkus pasmerkė Rusijos vykdomą okupaciją Gruzijoje. „Visa tarptautinė bendruomenė turi imtis ryžtingų veiksmų stabdant nepriklausomos šalies okupaciją XXI amžiuje", - sakė V.Adamkus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių