V.Adamkus ragino nepamiršti žuvusių už Lietuvą aukos

Lietuvai vakar minint Gedulo ir vilties dieną, Prezidentas Valdas Adamkus pagerbė sovietų okupacijos aukų atminimą. Valstybės vadovas dalyvavo gedulo juostomis perrištų valstybės vėliavų pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje.

Lukiškių aikštėje vykusioje okupacijos, genocido ir sovietmečio represijų aukų pagerbimo ceremonijoje V.Adamkus pažymėjo, kad birželio 14-oji - tragiška data Lietuvos istorijoje, pranešė Prezidento spaudos tarnyba.

„Lietuvos vadovas atkreipė dėmesį, kad šie metai - ypatingi, kadangi pilnametystės sulaukia karta, gimusi po Nepriklausomybės paskelbimo. Pasak Prezidento, būtent jaunimui tenka dalis atsakomybės už save, savo valstybę, jos ateitį.
„Ar ne per retai susimąstome, kokias vertybes, kokį moralinį ir dvasinį palikimą perduodame kartai, į kurią dedame didžiausias viltis ir lūkesčius? Kokius idealus, subrandintus istorijos, jaunuomenė laiko savais?", - klausė valstybės vadovas.

Lietuvos vadovas priminė nacių koncentracijos stovykloje kalinto, o vėliau sovietų galutinai sunaikinto rašytojo Balio Sruogos išsakytą mintį, kad jam kad didelė garbė kentėti už savo tautą. „Būkime verti tos aukos", - ragino V.Adamkus.

Roko Medonio nuotr.

Visoje Lietuvoje vyko Gedulo ir vilties dienai skirti renginiai



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių