V.Adamkus: negalime leisti antrojo Miuncheno

Prieš išvykdamas į Tbilisį prezidentas Valdas Adamkus antradienį pažadėjo išreikšti solidarumą su gruzinų tauta bei reikalauti, kad Rusija nutrauktų karo veiksmus.

„Mes vykstame tam, kad parodytumėm visišką solidarumą gruzinų tautai, prezidentui ir kartu griežtai reikalauti, kad konflikte dalyvaujanti Rusija nutrauktų karo veiksmus, kaip tai padarė Gruzija. Tolesnis nekaltų žmonių žudymas ir griovimas yra nepriimtinas, nes tai veda prie visiško regiono destabilizavimo", - Lietuvos radijui antradienį teigė V.Adamkus.

Anot šalies vadovo, tarptautinė bendruomenė negali leisti, kad pasikartotų 1938 metų įvykiai Miunchene, lėmę Antrojo pasaulinio karo pradžią.

„Negalime leisti, kad pasikartotų antrasis Miunchenas. Tuomet buvo nuolaidžiaujama Hitleriui, ir tai nuvedė prie Antrojo pasaulinio karo, prie milžiniškos tragedijos ir milijonų žmonių aukų", - sakė Prezidentas.

V.Adamkus teigė Tbilisyje raginsiąs Europos Sąjungos šalių vadovus laikytis bendrosios pozicijos ir siekti karinių veiksmų nutraukimo.

„Pirmiausiai turi būti sustabdyti šaudymai, o tada galima sėstis prie derybų stalo ir popierių rašymo", - kalbėjo šalies vadovas.

Antradienį į Tbilisį drauge su V.Adamkumi išvyko dar keturių šalių vadovai: Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis, Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka, Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas ir Latvijos premjeras Ivaras Guodmanis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių