V.Adamkus: lenkiu galvą žuvusiojo šeimai

Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus pareiškė užuojautą kario artimiesiems.

„Lenkiu galvą ir gedžiu kartu su žuvusio Kario Arūno Jarmalavičiaus šeima - mama Vida, žmona Danguole, dukra Greta, sūnumi Justu, artimaisiais, draugais, kariais ir bendražygiais, su visa Lietuva. Reikšdamas gilią užuojautą suprantu, kad ir patys nuoširdžiausi žodžiai negali numalšinti Jūsų netekties skausmo.  Būti kariu - didelės pagarbos vertas pasirinkimas, reikalaujantis asmeninės atsakomybės, drąsos ir stipraus pareigos jausmo.

Alytaus Kunigaikštienės Birutės bataliono Karys Arūnas Jarmalavičius žuvo gindamas mums brangius ir suprantamus laisvės, taikaus sugyvenimo idealus tolimame Afganistane, kuriam reikia Lietuvos karių ir civilių patirties bei paramos.

Žūti taikos ir laisvės sargyboje - skaudi, tačiau garbinga kario mirtis. Didžiuojuosi Seržanto Arūno Jarmalavičiaus atsidavimu ir tikiu, kad netektis Lietuvos taikdarių gretose nesusilpnins mūsų pasiryžimo tarnauti pavojingose misijose, karštuose taškuose, ten, kur mūsų reikia ir kur esame laukiami.

Brangieji, dalijuosi su Jumis skausmu. Priimkite mano nuoširdžiausią užuojautą.
Būkime tvirti, nenuleiskime rankų, kovodami už mūsų visų saugesnę ateitį", - sakoma užuojautoje.

34 metų Arūnas Jarmalavičius tarnavo Lietuvos Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotajame pėstininkų batalione Alytuje.

Tarnybą Lietuvos kariuomenėje pradėjo 1993 metais.

Septintojoje Goro provincijos atkūrimo grupės pamainoje ėjo Štabo kuopos pėstininkų apsaugos būrio kulkosvaidininko pareigas. Buvo vedęs, augino dukrą ir sūnų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių