V.Adamkus dalį diplomatų pakvietė vyno taurės savo namuose

Vilniuje susirinkus Lietuvos atstovybių užsienyje vadovams, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus kai kuriuos diplomatus pakvietė susitikti ketvirtadienį jo rezidencijoje Turniškėse.

"Su kai kuriais diplomatais dirbau daug metų, su jais bendravau, artimiau juos pažįstu ir, kadangi žinau, kad jie yra suvažiavime, asmeniškai pakviečiau pabendrauti porą valandų pas mus namuose", - BNS ketvirtadienį sakė V.Adamkus.

Buvusio šalies vadovo namuose turėtų susirinkti apie 15 diplomatų, tarp kurių turėtų būti ambasadorė Suomijoje Halina Kobeckaitė, ambasadorius Rusijoje Antanas Vinkus ir anksčiau V.Adamkaus patarėju buvęs ambasados Minske vadovas Edminas Bagdonas. Šiuos diplomatus paminėjo pats V.Adamkus.

"Tai joks balius, jokia vakarienė, o pabendravimas su artimais ir pažįstamais prie vyno. Sakau labai nuoširdžiai, neturiu ką slėpti. Tai nėra priėmimas restorane visiems, kiek jų yra suvažiavę. (...) Mano nuoširdus pasakymas: nedarykime iš to, kad čia kažkas didelio darosi. Grynai draugiškas, nuoširdus susitikimas su žmonėmis, su kuriais anksčiau teko artimiau bendrauti", - kalbėjo V.Adamkus.

Trečiadienį prasidėjusiame dviejų dienų šalies diplomatinių atstovybių vadovų susitikime dalyvauja daugiau kaip 60 diplomatų - ambasadų ir konsulinių įstaigų vadovai, atstovai tarptautinėse organizacijose ir laikinieji reikalų patikėtiniai.

Susitikime aptariami artimiausi užsienio politikos prioritetai, artėjantys pasikeitimai pradėjus veikti Europos Sąjungos (ES) Išorės veiksmų tarnybai, Lietuvos pasirengimas pirmininkauti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai ir ES, taip pat diplomatijos ir verslo bendradarbiavimas.


Šiame straipsnyje: Valdas Adamkusdiplomatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių