V. Uspaskichas: Darbo partija kol kas neketina trauktis iš koalicijos

Darbo partija nesvarsto galimybės trauktis iš koalicijos, jeigu užsienio reikalų viceministru nebus patvirtintas jų kandidatas, sako šios partijos vadovas Viktoras Uspaskichas.

„Ne, ne, ne. Mes kol kas tikrai nesvarstome tokių dalykų, nes premjeras A. Butkevičius nesakė, kad netvirtins. Jeigu sakys “ne, to nedarysiu„, tada bus visiškas nenoras dirbti kartu. Tada bus sprendžiami klausimai kitaip. Aš galvoju, kad to nebus“, - pirmadienį žurnalistams atsakė V. Uspaskichas, paklaustas, ar „darbiečiai“ neketina trauktis iš koalicijos.

Jis pripažino, kad kol kas neįvykdyti visi įsipareigojimai, įrašyti į koalicijos sutartį.

„Mes reikalausime šito įvykdymo. Bet galiu ir daugiau pasakyti - iš tikrųjų dabar nemažai keliama įvairių klausimų dėl įvairių grupių, darbo grupių. Tikrai galiu pasakyti - reikia kažką jau daryti valstybėje, negalima taip sėdėti ir žiūrėti, ir pasroviui plaukti upėje. Nauja Vyriausybė turi rodyti savo darbus. Aš galvoju, mūsų viceministrai gana kompetentingi paskirti, jie turi būti patvirtinti“, - tvirtino V. Uspaskichas.

Pirmasis Seimo vicepirmininkas „darbietis“ Vytautas Gapšys pareiškė, kad užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui atsisakius skirti viceministru Darbo partijos kandidatą, valdančiosios koalicijos sutartis buvo sulaužyta.

„Tai yra koalicinės sutarties pažeidimas vienaip ar kitaip, jei nėra skiriamas postas Užsienio reikalų ministerijoje. Koalicinė sutartis jau yra sulaužyta, bet jei ji bus sulaužyta taip, kad nebus paskirta 13 mums numatytų viceministrų, tai klausimas, ar ji išvis yra galiojanti“, – sakė V. Gapšys. Jį cituoja naujienų portalas 15min.lt.

Vietoj „darbiečių“ pasiūlyto Mantvydo Bekešiaus ketvirtuoju viceministru L. Linkevičius pasirinko Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) dirbusį Andrių Krivą.

Anot V. Gapšio, Darbo partija koalicijos Politinėje taryboje reikalaus, kad jai nesuteikus viceministro posto Užsienio reikalų ministerijoje, už praradimą būtų kompensuota postu kitoje ministerijoje.

„Jei neskirs jo viceministru šioje pozicijoje, mes reikalausime, kad būtų kažkaip tai kompensuota. Mes turime išlaikyti 13 viceministrų“, – teigė Darbo partijos vicepirmininkas.

Socialdemokratas L. Linkevičius M. Bekešių viceministru atsisakė skirti dėl kompetencijos stokos.

Tuo metu V. Gapšys tvirtina, kad „darbiečių“ kandidatas kompetentingas, buvo siunčiamas į Afganistaną, skatintas.

Valdančiąją koaliciją sudaro Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių