Užuojautą dėl B.Lubio mirties pareiškė Seimo ir Vyriausybės vadovai

Sekmadienį Druskininkuose mirė koncerno "Achemos grupė" prezidentas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) vadovas, buvęs premjeras, vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų Bronislovas Lubys.

Užuojautą dėl 73-ejų metų B.Lubio mirties per savo atstovus pareiškė Seimo pirmininkė Irena Degutienė, premjeras Andrius Kubilius ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Dėl nelauktos B.Lubio mirties premjeras užjaučia šeimą ir artimuosius“, - BNS iš Vokietijos perdavė premjero patarėjas Virgis Valentinavičius.

„Velionis buvo ir signataras, ir Ministras Pirmininkas, ir verslininkas. Šiandien norisi pabrėžti, kad būtent Bronislovo Lubio pastangomis Lietuvoje buvo įkurta pramonininkus vienijanti konfederacija, prasidėjo aktyvesnis dialogas tarp įmonių savininkų ir darbuotojus atstovaujančių profesinių sąjungų“, - skelbiama I.Degutienės užuojautoje.

I.Degutienės teigimu, velionis daug prisidėjo, kad šalyje daugėtų ir socialinio dialogo, ir socialiai atsakingo verslo.

„Nuoširdžiai užjaučiu velionio šeimą ir artimuosius, kolegas bendradarbius ir visus, kam jo išėjimas anapilin yra skaudus“, - sako I.Degutienė.

Iš Briuselio grįžtanti D.Grybauskaitė dėl netikėtos B.Lubio mirties užuojautą pareiškė velionio šeimai, artimiesiems, kolegoms, bendradarbiams ir bendražygiams.

„Lietuva neteko iškilios asmenybės - Nepriklausomybės akto signataro, vieno žymiausių verslo pramonės atstovų, kuris buvo ne tik aktyvus verslininkas, bet ir mecenatas, kuris rūpinosi Lietuvos kultūra ir gerove“, - sakoma prezidentės užuojautoje.

Pasak šaltinių, B.Lubys mirė važiuodamas dviračiu Druskininkuose.

1938 metais gimęs B.Lubys buvo Kovo 11 akto signataras, 1992-1993 metais jis vadovavo Lietuvos Vyriausybei. B.Lubys taip pat buvo vieno didžiausių Lietuvoje koncerno „Achemos grupė“ vadovas ir pagrindinis akcininkas.


Šiame straipsnyje: Bronislovas Lubys

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
1989 metų kovo 20 dieną, 11.20 valandą, Jonavos „Azote“ įvyko sprogimas, kurio metu išsiliejo apie 7,5 tūkst. tonų skysto amoniako, kilo gaisras ir į atmosferą išsiskyrė daug nuodingų dujų. 1990 m. spalio 17-osios vidurnaktį azoto rūgšties ceche iš saugyklos išsiliejo apie 50 tonų azoto rūgšties. Tačiau tikrieji nelaimės nuostoliai ir padariniai nesuskaičiuoti ir neįvardinti iki šiol.

gediminas

gediminas portretas
cukrinis diabetas damušė

Idomu

Idomu portretas
kaip greitai valdzios zmones suskato reiksti uzuojautas,greiciau nei po AMB mirties!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių