Užsienio lietuviai raginami pranešti apie gautus pasus

Vilniaus migracijos valdyba pirmadienį paragino užsienyje gyvenančius Lietuvos piliečius pranešti apie ten gautus pasus.

Migracijos valdyba Lietuvos piliečius įspėjo atsakingiau elgtis su asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančiais dokumentais ir priminė, kad apie užsienyje gautą naują Lietuvos pasą būtina pranešti konsulinei įstaigai.

Įspėti Lietuvos piliečius migracijos valdyba nusprendė dėl gauto Lietuvos ambasados Vokietijoje rašto apie pasus užsisakiusius ir jų neatsiėmusius Vokietijoje gyvenančius Lietuvos piliečius.

"Užsienyje gyvenantys Lietuvos piliečiai gali naudotis nauja paslauga - konsulinėje įstaigoje užsisakę pasą, jį gali gauti paštu, žmonėms nebūtina vykti jo atsiimti į konsulinę įstaigą," - teigė Vilniaus migracijos valdybos viršininkas Gintaras Bagužis.
Pranešime spaudai primenama, kad apie paštu atsiųstą asmens dokumentą žmonės privalo pranešti jį siuntusiai įstaigai. Tik tuomet asmens dokumentų išrašymo sistemoje pažymima, kad pasas atsiimtas ir Vilniaus migracijos valdyba ar Lietuvos konsulinė įstaiga jį skelbia galiojančiu.

To nepadarius laiku, Lietuvos piliečiai gali sulaukti didelių nepatogumų keliaujant ar atvykus į Lietuvą.

Anot Migracijos valdybos, asmuo, neturintis galiojančio asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento, yra baudžiamas įstatymo nustatyta tvarka.
Nauja tvarka, kai užsienyje gyvenantys Lietuvos piliečiai pagamintą pasą gali gauti nenuėję iki konsulinės įstaigos, vidaus reikalų ir užsienio reikalų ministrų patvirtinta šiemet.


Šiame straipsnyje: pasasAsmens dokumentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Nobelio premijos laureatė S. Abadi nusivylusi, kad Lietuva ir Lenkija padėjo baltarusių valdžiai suimti Alesį Beliackį Ar teisinga, kad Lietuva laikoma tokia piktadare? Kur čia šuo pakastas? Kas slepias už šio didžiulio skandalo dėl tų prakeiktų pinigų, kurie atsieit turėjo atnešti laisvę Baltarusijai? Pinigų niekam nebūna ir nėra per daug,ypač šiais krizių laikais,bet ar nuo pinigų pradedama kova už laisvę? Aišku, ne nuo pinigų, o nuo skambių antirusiškų ir antilenkiškų pareiškimų, nuo pilietybės iš lietuvių atiminėjimo, nuo pensininkų ir vaikų marinimo badu, nuo studentų atidavimo į skandinavišką bankų vergiją. Mūsų valdantieji niekuo nėra geresni už Lukošenko. Todėl jam ir padeda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių