Užsieniečius į Lietuvą vilioja žmonės, maistas ir kultūra

Užsieniečius atvykti į Lietuvą labiausiai vilioja žmonės, lietuviška virtuvė ir kultūra – tokias tendencijas antradienį pristatė tarptautinio socialinio tinklo „Globalios Lietuvos lyderiai“ vadovė Dalia Venslovaitė.

Liepos – spalio mėnesiais tinklas vykdė eksperimentą, kurio metu lietuviai asmeniniu kvietimu ragino užsienyje gyvenančius draugus ir pažįstamus atvykti į Lietuvą.

Pakviesti į Lietuvą užsieniečiai socialiniame tinkle „Facebook“ turėjo sudalyvauti konkurse-apklausoje „Trys priežastys, kodėl noriu į Lietuvą“. Už įvardytas priežastis buvo siūloma laimėti nemokamą skrydį. Iš 110 konkurse dalyvavusių socialinių tinklų vartotojų, 14-kai jau buvo padovanoti lėktuvo bilietai.

„Socialiniame tinkle vykdyto konkurso-apklausos tendencijos parodė, jog asmeniniais kvietimais paviliotus užsieniečius pirmiausia domina patys Lietuvos žmonės“, – žurnalistams sakė Dalia Venslovaitė.

Antroje vietoje buvo minima tradicinė lietuviška virtuvė, o trečioje vietoje atsidūrė kultūra ir menas.

Pasak projekto vadovės, šiam tyrimui atlikti buvo pasitelkti socialiniai tinklai kaip rinkodaros ir komunikacijos priemonė.

Konferencijoje dalyvavęs rinkodaros ir komunikacijos įmonių grupės „Big Idea Group“ vykdantysis partneris Mark Eikner sakė, kad socialinė komunikacija yra pats lengviausias ir efektyviausias būdas skatinti turizmą.

„Socialinių tinklų komunikacija nereikalauja didelių išteklių, yra efektyvi ir paveiki“, - teigė Mark Eikner.

Liepos 4 dieną prasidėjusi GLL organizuota iniciatyva „Pakviesk draugą į Lietuvą“ per kelis mėnesius pritraukė daug partnerių, tarp kurių yra ir valstybinės institucijos – URM ir Turizmo departamentas.

Anot D.Venslovaitės, ši iniciatyva ir toliau bus tęsiama, tikintis naujų partnerių prisijungimo ir turizmo skatinimo.


Šiame straipsnyje: Lietuvaturistaiturizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Tik tuom ir besugeba lietuvei uzsieniecius dar atsivadinti i ta lietuva,prizadedami gerai juos paserti.O uzsienieciams daugiau cia niekas ir neidomu;kaip pigios mergos be ambiciju ir pataikavimas musu.O esti patys jau nebeturim ko,dar svetimiems siulo isiteikti.Slykstu.

tourist

tourist portretas
zmones? maistas? kultura? TIKRAS ABSURDAS.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių