Už save balsavę Šilalės ir Pagėgių valdininkai supainiojo interesus

Vienas dabartinis Pagėgių ir du Šilalės valdininkai, dar būdami savivaldybių tarybų nariais, supainiojo viešuosius ir privačius interesus balsuodami už savo paskyrimą į abiejų savivaldybių administracijos vadovus, nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Pasak VTEK, Šilalėje etiką pažeidė tuometiniai tarybos nariai, dabar savivaldybės administracijai vadovaujantys Valdas Jasevičius ir Vera Macienė.

Po savivaldos rinkimų vasarį jie abu pateko į Šilalės rajono tarybą, bet vėliau, išrinkti į administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojos postus, mandatų taryboje atsisakė.
V.Jasevičius į tarybą pateko pagal Liberalų ir centro sąjungos, o V.Macienė - pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą.

Jie abu, anot VTEK, supainiojo interesus eidami savivaldybės tarybos narių pareigas pirmajame naujos kadencijos tarybos posėdyje, kai balsavo tvirtinant jų kandidatūras į administracijos direktoriaus bei direktoriaus pavaduotojos pareigas.
Etikos sargams užkliuvo ir tai, kad jie dalyvavo priimant sprendimą, kad jiems, einant šias valstybės tarnautojų pareigas, būtų nustatytos aukštesnės kategorijos - didesnis atlyginimas.

Panašų pažeidimą, etikos sargų nuomone, padarė ir šiuo metu Pagėgių savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas einantis Vaidas Bendaravičius. Darydamas pažeidimą, jis taip pat buvo šios savivaldybės tarybos narys.

V.Bendaravičius savivaldos rinkimuose pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą buvo išrinktas į Pagėgių tarybą.

Anot VTEK, pirmajame posėdyje eidamas tarybos nario pareigas, jis balsavo už savo paties kandidatūrą į savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, ir taip pažeidė įstatymus.

Įstatymai numato, kad asmeniui, dirbančiam valstybinėje tarnyboje, draudžiama dalyvauti rengiant, svarstant ar priimant sprendimus arba kitaip paveikti sprendimus, kurie sukelia interesų konfliktą.

Prieš pradedant tokio sprendimo rengimo, svarstymo ar priėmimo procedūrą arba pačios procedūros metu asmuo, dirbantis valstybinėje tarnyboje, privalo informuoti savo tiesioginį vadovą ar institucijos vadovo įgaliotą atstovą bei asmenis, kurie kartu dalyvauja sprendimo rengimo, svarstymo ar priėmimo procedūroje, apie esamą interesų konfliktą ir nusišalinti nuo dalyvavimo tolesnėje procedūroje. Institucijos vadovas ar jo įgaliotas atstovas gali nepriimti pareikšto nusišalinimo ir įpareigoti asmenį dalyvauti tolesnėje procedūroje.


Šiame straipsnyje: VTEK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių