Už mokslą mokėjusiems pažangiems studentams išmokės 11,5 mln. litų

Šiemet pažangiems, bet už mokslą savo lėšomis mokėjusiems studentams bus grąžinta 11,5 mln. litų, sako švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

„Šiais metais po dvejų metų geriausiai studijavusiems savo lėšomis studentams bus mokamos kompensacijos - iki metų pabaigos maždaug tūkstančiui studentų antrakursių bus išmokėta 11,5 mln. litų“, - po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį žurnalistams sakė G.Steponavičius.

Pagal Vyriausybės patvirtintą tvarką, kompensacijos bus skirstomos proporcingai – daugiau kompensacijų gaus valstybės nefinansuojami studentai, studijuojantys tose studijų srityse, kuriose yra daugiau valstybės finansuojamų studijų vietų.
Galimas kompensacijų skaičius bus nustatytas ne pagal atskiras studijų programas, bet pagal studijų kryptis, todėl į kompensacijas galės pretenduoti visi atitinkamos krypties studijų programų studentai nepriklausomai nuo to, kiek valstybės finansuojamų vietų yra konkrečioje programoje.

Už studijas sumokėtos kainos kompensacija pagal patvirtintus nuostatus bus pervedama visa iš karto. Numatoma kompensuoti faktiškai sumokėtą studijų kainą ar jos dalį, ne didesnę nei norminė studijų kaina.

Kompensacijas numatoma skirstyti ne po kiekvieno kurso, o atitinkamą studijų laikotarpį baigusiems studentams – pirmuosius dvejus metus ar laikotarpį nuo trečiųjų studijų metų iki pirmosios pakopos ar vientisųjų studijų pabaigos, ištęstinių studijų atvejų – baigusiems pirmąją ar antrąją pusę studijų programos.


Šiame straipsnyje: studentaspaskolašvietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių