Už mokesčių mokėtojų pinigus parlamentarai remontuoja naujas mašinas

Seimo narys „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas, vasarą iš „Mercedes-Benz“ persėdęs į naujutėlį BMW, jo remontui spėjo išleisti bemaž 2,4 tūkst. litų, rašo „Lietuvos rytas“.

BMW remontas apmokėtas už 2011 metų ketvirtajam ketvirčiui parlamentinei veiklai skirtas lėšas, nors Seimo etikos sargai dar aiškinasi, kodėl M.Zasčiurinskas remontavo jau parduotą automobilį.

Pernai kovą politikas už 95 tūkst. litų įsigijo „Mercedes-Benz“, birželio pradžioje jį pardavė, bet Seimo buhalterijai liepą pateikė sąskaitą už jo remontą - 2,2 tūkst. litų. Anot M.Zasčiurinsko, sąskaitą už remontą jis vėlavo pateikti, nes su servisu įsivėlė į ginčus dėl esą išpūstos darbų kainos.

Kaip matyti iš naujausios parlamentinei veiklai skirtų išlaidų ataskaitos, persėdęs į 122 tūkst. litų kainavusį naują BMW politikas neišvengė rūpesčių ir dėl šio automobilio.

Paklaustas, kodėl už mokesčių mokėtojų pinigus prireikė remontuoti ką tik įsigytą automobilį, jis teigė nežinąs, kaip atsakyti.

Nors dauguma parlamentarų nuomoja naujus arba apynaujus automobilius, mokesčių mokėtojams jų remontas atsieina nepigiai.

Brangiausiai - 4,4 tūkst. litų - praėjusių metų pabaigoje teko pakloti už liberalcentristo Vinco Babiliaus vairuojamo „VW Touareg“ remontą. Galingas automobilis ėmė byrėti, kai praėjusių metų viduryje V.Babilius nustojo jį nuomoti už valdiškas lėšas. Anksčiau kiekvieną ketvirtį už jo nuomą valstybei tekdavo pakloti po 6 tūkst. litų, o dabar tenka mokėti už remontą.

Seimo Krikščionių partijos frakcijos narys Jonas Ramonas pernai iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų už mašinos remontą ir priežiūrą sumokėjo daugiau kaip 10 tūkst. litų. Nuo 2009 metų pradžios, kai Seimo nariai privalo atsiskaityti už parlamentinei veiklai skirtas išlaidas, į J.Ramono automobilio remontą ir priežiūrą valstybė jau investavo beveik 30 tūkst. litų.

Iš viso per 2011 metus parlamentinei veiklai išleista 3 mln. 317 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melžėjai

Melžėjai portretas
Įsižiūrėkite. Įsiklausykite. Atmerkite akis. Jie melžia. Valstybę. Lietuvą. Kartu ir mus visus. Lyg pusiau šventą karvę. Dieną ir naktį. Kartais net iš abiejų pusių. Kai kurie net ir po mirties… Į guminį besąžinės ir gobšumo kibirą.Dvidešimt antrus metus. Vieni jau baigė melžti, o kiti tęsia. Arba pradėjo jį vėliau. Geriausiai sekasi, kai abu melžėjai sutuoktiniai,kai melžia kartu arba pakeisdami vienas kitą. Įsižiūrėkite į „stogus" ir „stogines", po kuriais ir po kuriomis galima melžti tą lietuvišką juodmargę bet kokiu oru, nebijant, kad pasvilins pakaušį, nors ir labai ūkanota Lietuvos teisingumo saulė. Įsižiūrėkite. Įsiklausykite. Melžia. Tą beveik šventą lietuvišką karvę. Labiau “nusipelnę” - po „stogais", nenusipelnę - tik probėgomis. Ne veltui net vienas seimo narys šoko su karvės tešmeniu...pamąstykite! Niekas taip nesuteršė mūsų valstybės garbės kaip tie, pasivadinę save signatarais, stribų pavyzdžiu išsireikalavę dar kažkokias rentas, kurios daugiau nei penkis kartus viršija eilinio žmogaus realų uždarbį. Už kokius nuopelnus jiems skirti tie papildomi pinigai? Gal už tai, kad balsavo už atsiskyrimą nuo TSRS? Tuo laiku net beždžionė būtų taip balsavusi – TSRS galą jautė net visiški bukapročiai. Kai kurie net nebalsavo, bet nepraleidžia progos pasinaudoti išmokomis, pavadintomis "renta". Ne tam juos žmonės delegavo į Aukščiausiąją tarybą, ne to tikėjosi ir ne tokio gyvenimo laukė. Ką konkretaus padarė bent vienas vadinamasis signataras, kad nebūtų tokio bordelio Lietuvoje, kad žmonės neskurstų, nebadautų, nebūtų niekinami ar priversti palikti Tėvynę visiems laikams?

Z

Z portretas
LOKIT LOKIT...JIE PADEJE VISTIEK ANT JUSU,, NES LIETUVA LAISVA....

na ir

   na ir portretas
kodel norvegai i darba seime vaziuoja visuomeniniu yransporto,jei netaupo -tai savo,bet tokiu nesamoniu nera
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių