Už ilgajį Joninių savaitgalį teks atidirbti šį šeštadienį

Lietuvoje ši darbo savaitė bus viena diena ilgesnė, atidirbant už birželio pabaigoje laukiantį ilgąjį, keturių dienų Joninių savaitgalį.

Šios savaitės šeštadienis, birželio 19-oji, bus darbo diena. Ji perkelta iš birželio 25-osios, penktadienio.

Praėjusių metų pabaigoje Vyriausybės priimtu nutarimu dėl poilsio dienų perkėlimo 2010 metais be kita ko nustatyta, kad iš valstybės ir savivaldybių biudžetų finansuojamose įmonėse, įstaigose ir organizacijose birželio 19-osios poilsio diena perkeliama į birželio 25 dieną, taip suformuojant ilgąjį keturių dienų savaitgalį - nuo ketvirtadienio, birželio 24-osios, iki sekmadienio, birželio 27 dienos.

Birželio 24 diena yra Joninės - valstybinė šventė, poilsio diena. Todėl šiemet po jos sekantis penktadienis irgi yra paskelbtas poilsio diena.

Netrukus po Joninių šventės Lietuvos laukia dar vienas ilgasis keturių dienų savaitgalis ir dar vienas darbo šeštadienis. Liepos 6-ąją, kuri šiemet yra antradienis, švenčiama Valstybės (Karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena. Todėl Lietuvoje bus poilsiaujama nuo liepos 3-osios, šeštadienio, iki liepos 6 dienos. O už liepos 5-ąją, pirmadienį, bus atidirbta to paties mėnesio 10 dieną, šeštadienį.

Daugiau tokių ilgų savaitgalių Lietuvoje šiemet nebebus.


Šiame straipsnyje: joninėsilgasis savaitgalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių