Už algas vokeliuose – beveik 44 tūkst. litų bauda

Mėsos perdirbimo įmonei „Krekenavos agrofirma" už vokeliuose darbuotojams mokėtas algas Panevėžio miesto apylinkės teismas skyrė 43 tūkst. 700 litų baudą.

Teismas pripažino bendrovę kalta dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Buvęs jos vadovas Anicetas Daukšas taip pat buvo pripažintas kaltu dėl šio nusikaltimo - jam skirta 6 tūkst. litų bauda.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio apygardos prokurorai nustatė, kad akcinės bendrovės „Krekenavos agrofirma" darbuotojams buvo mokamas ne tik sutartyse numatytas darbo užmokestis, bet ir papildomas atlyginimas - už darbą buvo atsilyginama maisto produktų paketais, nemokamu maitinimu.

Pareigūnai apklausė apie 400 liudytojų, atliko prokuroro paskirtas ekspertizes, patikrinimus. Teismui buvo perduota didelės apimties byla, kurią sudaro 41 tomas.

Pagal Lietuvos buhalterinės apskaitos pagrindų įstatymo nuostatas, visos ūkinės operacijos turi būti pagrįstos apskaitos dokumentais. „Krekenavos agrofirma" papildomai išmokėto darbo užmokesčio nepagrindė apskaitos dokumentais, padarė kitus pažeidimus.

Apie atlyginimų mokėjimą vokeliuose susitikime su Darbo partijos lyderiu, įmonės akcininku Viktoru Uspaskichu viešai prabilo buvusi „Krekenavos agrofirmos" darbuotoja Dalia Budrevičienė. Ji buvo atleista iš darbo, tačiau po ilgo bylinėjimosi gavo kompensaciją. Nuo patirto streso moteris sunkiai susirgo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.   


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių