UR ministras A.Ažubalis vyksta vizito į JAV

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis penktadienį išvyks į Jungtines Valstijas, kur susitiks su JAV valstybės sekretore Hillary Clinton (Hilari Klinton) ir kitais aukštais pareigūnais, ketvirtadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Susitikimuose be kitų klausimų ketinama aptarti būsimą NATO viršūnių susitikimą, santykius su Rusija, situaciją Afganistane, teigiama ministerijos pranešime.

"Susitikimuose bus aptarti svarbiausi transatlantinės darbotvarkės ir dvišalių Lietuvos ir JAV santykių klausimai: NATO veikla Afganistane, artėjantis NATO šalių narių vadovų susitikimas Lisabonoje, naujoji NATO Strateginė koncepcija, santykiai su Rusija, energetinis saugumas, NATO ir Europos Sąjungos politika Rytų Europos valstybių atžvilgiu, Lietuvos pirmininkavimas Demokratijų bendrijoms ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija", - informavo URM.

Vizito metu ministras taip pat vykti į Čikagą, kur ketina skaityti paskaitą, susitikti su JAV gyvenančiais lietuviais ir miesto meru.

Darbo vizitas vyks lapkričio 13-17 dienomis.

NATO viršūnių susitikimas vyks šį mėnesį Lisabonoje. Jame turėtų būti patvirtinta Aljanso strateginė koncepcija, kuri nubrėš gaires artimiausiam dešimtmečiui. Susitikime, į kurį vyks prezidentė Dalia Grybauskaitė, taip pat turėtų būti tariamasi dėl santykių su Rusija ir būsimos priešraketinės gynybos sistemos.


Šiame straipsnyje: ažubalisJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių