Ukmergė skendėjo burbuluose

Gegužės 24 dieną Ukmergės Kultūros centro aikštė skendo burbuluose. Vyko renginys "Burbuliatorius" – pilietinė iniciatyva, prasidėjusi 2009 metais birželio 15 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje. Jos esmė – susirinkti į  vieną miesto vietą ir trumpam užtvindyti ją muilo burbulais. Ši šventė sulaukė didelės sėkmės Lietuvoje ir šiais metais toliau tęsia savo tradicijas. Burbuliuojančių miestų sąrašas kasmet vis plečiasi: Vilnius, Klaipėda, Kaunas, Panevėžys, Šiauliai, Gargždai. Alytus, Mažeikiai, Utena, Druskininkai, Kupiškis, Marijampolė. Šiais  metais šį sąrašą papildė ir Ukmergė.

Toks renginys mūsų mieste vyko pirmą kartą. Jos administratoriumi buvo dambrelius garsinantis Egidijus Darulis. Kaip vilkmerge.lt pasakojo Egidijus, organizatoriumi Ukmergėje jis tapo galima sakyti atsitiktinai. "Kai pirmą  kartą važiavau į laidos "2  minutės šlovės" atranką, pakeliui paėmiau dvi merginas iš Anykščių ir bevažiuojant išsikalbėjom apie tokias  akcijas kaip Flash mobas ir pan. Susidomėjau tokia idėja ir pasisiūliau tai įgyvendinti ir Ukmergėje", -  dalinosi atsiminimais  E.Darulis.

Nors Ukmergėje ši akcija nesulaukė labai didelio žmonių antplūdžio, tačiau susirinkę tikrai nenuobodžiavo: beveik kiekvienas pabandė pūsti burbulus. Daugeliui ne iš pirmo karto pavyko, tačiau pavykus, veiduose neblėso šypsenos. Aikštėje daugiausia buvo vaikų, kuriems ši šventė buvo pati smagiausia. Nors daugelį dalyvių išmaudė ir stiprus lietus, tačiau gera nuotaika nedingo.

"Burbuliatorius" yra vienas iš kūrybinės grupės "Laimikis.lt" projektų. Oficialus sezonas šiais metais prasidėjo gegužės 24 dieną ir nuo šios dienos kas antrą vasaros pirmadienį įvairių miestų piliečiai kviečiami susirinkti kurioje nors miesto vietoje bei užtvindyti ją muilo burbulais.

Toks renginys vyksta vienu metu keliuose miestuose. Ukmergė šventėje dalyvavo kartu su kitais didžiaisiais miestais, tokiais kaip Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys bei mažesniais miestais: Telšiai, Gargždai, Rietavas. Nors visuose miestuose renginys prasidėjo vienu metu 18.30 val., Ukmergėje visi rinkosi 16 val. ir burbulus leido tol, kol baigėsi muilo burbulai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių