Ūkininkaujantis ministras: norėčiau, kad kainos būtų geresnės (papildyta)

Jau 18 metų ūkininkaujantis žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius džiaugiasi geru šių metų derliumi, tačiau tikina norintis, kad kainos būtų geresnės.

„Šiuo metu pagrindinė ūkio šeimininkė yra žmona, šių metų derlius buvo geras. Auginu grūdines kultūras ir apie 100 kiaulių per metus. Tačiau kainos, kaip ir visi ūkininkai, norėčiau, kad būtų geresnės“, - pirmadienį atsakinėdamas į portalo skaitytojų klausimus teigė K.Starkevičius. 

Kazys ar Kazimieras?

Portalo lankytojus domino ir tikrasis ministro vardas - klausta, ar jis yra Kazys ar Kazimieras.

„Iš tikrųjų teisingai atsako, kurie vadina ir Kaziu ir Kazimieru. Esu gimęs 1956 metais, o tais metais tautiniai vardai buvo, švelniai tariant, ignoruoujami. Kai tėvelis nuėjo užrašyti į bažnyčią, tai užrašė „Kazimieras", o kai nuėjo į valdišką įstaigą, apylinkės taryba įrašė „Kazys". O vaikystėje apskritai buvau vadinamas „Kaziuku". Kaip pavadinsite, taip nesugadinsite“, - juokavo ministras.

„AgroBalt“ Vilniuje - ar neišduoti kauniečiai?

Keli svetainės skaitytojai klausė, kodėl žemės ūkio parodą „AgroBalt“ nuspręsta rengti ne Kaune, o Vilniuje. Svarstyta, ar ministras tokiu savo sprendimu neišdavė laikinosios sostinės gyventojų. K.Starkevičius leido suprasti, kad taip pasielgta dėl dalyvių gerovės.

„AgroBalt" - parodos nuolatinė vieta buvo Vilnius. Keletą metų ji buvo kilnojama po įvairius Lietuvos regionus, keičiamos parodos datos, tai sumenkino šios parodos reikšmę, nes daugelis dalyvių iš anksto rengėsi šiems renginiams. Norime sugrįžti prie pastovios datos ir pastovios vietos. Ji vyks, kaip ir visuomet, „Litexpo" parodų centre“, - žadėjo ministras.

Išeitis pieno gamintojams

Portalo lankytojus domino ir K.Starkevičiaus požiūris į neva pernelyg daug besiskiriančias pieno supirkimo kainas ir pieno produktų kainas parduotuvėse. K.Starkevičius leido suprasti šią problemą matantis - esą dabar pienas iš ūkininkų jau superkamas 30 proc. brangiau. Visgi ministras pripažino, kad smulkiems pieno gamintojams ir dabar mokama per mažai ir suskubo nurodyti galimą problemos sprendimą.

„Kaip rodo tarptautinė patirtis, šalyse, kuriose dirba pieno kooperacijos įmonės, pieno supirkimo kaina yra žymiai didesnė negu Lietuvoje, o parduotuvėse - mažesnė. To sieksime ir Lietuvoje“, - žadėjo ministras.

Kartu jis nepamiršo pasigirti nuveiktais darbais - esą dabar pieno galima nusipirkti ne tik parduotuvėse, bet ir turgeliuose. „Didžiuosiuose prekybos centruose veikia pieno automatai. Vilniuje pieno produktus galima užsisakyti ir internetu - tiesiai iš ūkininko“, - pokyčius vardino ministras.

Kaip ministras atsakinėjo į klausimus, galite perskaityti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių