Ūkininkai vėl protestuoja dėl mažų pieno kainų (papildyta)

Ūkininkai, protestuodami prieš žemas pieno supirkimo kainas, surengė akcijas prie pieno bendrovių Panevėžyje, Marijampolėje, Telšiuose, Rokiškyje ir Vilkyškiuose.

Jie reikalauja bent pusės parduotuvėje parduodamo pieno litro kainos. Kaip praneša Lietuvos radijas, Panevėžyje, prie „Pieno žvaigždžių" gamyklos, susirinko apie pusšimtis ūkininkų ir tiek pat traktorių.

Protestuoti prie „Pieno žvaigždžių" ūkininkai atvyko iš labai įvairių vietų - Kėdainių, Raseinių, Šiaulių ir visos Panevėžio apskrities.

Šios dienos spaudoje pasisakęs vienas iš „Pieno žvaigždžių" vadovų teigė, kad protestuotojai nieko nepasieks, pamintinguos ir nurims, nes, anot jo, pieno perdirbėjai taip pat dirba nuostolingai ir padidinti pieno supirkimo kainų neturi galimybių. Vien „Pieno žvaigždėms" papildomai reikėtų 35 mln. Lt.  

Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas, paklaustas, ko žada imtis, jei perdirbėjai neatsižvelgs į reikalavimus, sakė tikįs, kad ūkininkai nenuleis rankų ir toliau rengs panašias akcijas.  

Ūkininkai žadėjo antradienį neblokuoti įmonių darbo ir taikiai protestuoti apie dvi valandas.

Iš pradžių jie svarstė galimybę kartu su traktoriais ir kita žemės ūkio technika protestuoti prie Vyriausybės ir Žemės ūkio ministerijos.

Tačiau Vyriausybei nusprendus papildomai tiesioginėms išmokoms skirti 40 mln. Lt, ūkininkai savo planų atsisakė.

Lietuvos pieno gamintojai, mėgindami atkreipti valdžios ir visuomenės dėmesį į sudėtingą situaciją šalies pieno sektoriuje, prie Seimo Vilniuje mitingą bei pieno dalijimo akciją yra surengę birželio pabaigoje. Tuomet jie nemokamai gyventojams išdalino apie 10 tonų pieno.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.   


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių