Ugniagesiai dovanojo kraujo

Šiandien 13 Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnų dalyvavo Kraujo donorų dienoje ir savanoriškai dovanojo kraujo, kuris  būtinas ligoniams pasveikti ar net išgelbėti gyvybėms.

Nacionalinio kraujo centro duomenimis, kasdien Lietuvoje kraujo reikia 120-150 žmonių. Bene dažniausiai jo reikia onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms ir gelbstint sunkiai sergančių vaikų gyvybę. Siekiant užtikrinti reikiamas kraujo atsargas ir propaguoti savanorišką kraujo donorystę, nuolat rengiamos išvažiuojamosios akcijos, kurių dalyviai savanoriškai dovanoja kraujo.

Pasak išvažiuojamosios brigados iš Nacionalinio kraujo centro gydytojo transfiziologo Zigmanto Levicko, aukoję kraujo Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai yra labai sveiki ir energingi, o jų kraujospūdis idealus. Gydytojas minėjo, jog pareigūnai būna aktyviausi donorai, nes jaučia pareigą gelbėti kitų gyvybes, be to, jie patys dirba pavojingą darbą, todėl ir jiems patiems bet kuriuo metu gali prireikti kraujo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių