Turistus į Zarasus vilioja unikali apžvalgos aikštelė

Virš Zaraso ežero iškilusi moderni ir vienintelė tokia Lietuvoje apžvalgos aikštelė jau dabar vilioja ne tik vietos gyventojus, bet ir turistus.

Atėjus į 17 metrų virš ežero iškilusią apžvalgos aikštelę ir iš jos išvydus Zaraso ežero grožį – net kvapą užgniaužia. 34 metrų ilgio rato formos architekto Šarūno Kiaunės sukurtas unikalus statinys ir nuo jo atsiverianti panorama traukia žmones.

„Anksčiau čia buvo Marytės Melnikaitės paminklas, bet kai jį išvežė, aikštelė liko tuščia. Ji buvo apleista, reikalavo remonto, buvo nesutvarkyti gėlynai. O dabar tikrai įspūdinga“, – pasakojo aikštelėje apsilankiusi mergina.

Vienintelis toks apžvalgos ratas Lietuvoje atspindi kurortinės vietovės pokyčius. Už daugiau nei 10 mln. litų europinių lėšų taip pat rekonstruotos miesto gatvės, tvarkoma pusantro kilometro Zaraso ežerą juosianti pakrantė, jungianti miestą su Didžiąja sala, kurioje vyksta daug renginių.

„Planuojam dar įrengti ir konferencijų salę, ir kavinę. Šiemet ne vien tiktai sutvarkyta promenada ir pasivaikščiojimo takas, bet taip pat projekto lėšomis nupirkti vandens dviračiai, lauko dviračiai, mini jachtos, valtys. Taigi mes jau galime pateikti visą spektrą paslaugų“, – teigė Zarasų meras Arnoldas Abramavičius.

Sutvarkyta ne tik pakrantė. Išspręstos ir gyventojų vandentiekio ir nuotekų tvarkymo problemos. Per pastaruosius dvejus metus Zarasai pritraukė apie 20 mln. litų investicijų, tad vadovai tikisi netrukus sulaukti dar daugiau turistų.


Šiame straipsnyje: Zarasai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių