T.Staniulis paskirtas generalinio prokuroro pavaduotoju

Prezidentė Dalia Grybauskaitė paskyrė Kauno rajono apylinkės prokuratūros vadovą Tomą Staniulį antruoju naujojo generalinio prokuroro pavaduotoju.

Antradienį valstybės vadovė turėtų priimti T.Staniulio priesaiką.

Praėjusią savaitę generalinis prokuroras Darius Valys susitiko su Prezidente ir oficialiai pateikė jai skirti T.Staniulį savo pavaduotoju. Kandidatas taip pat atvyko į Prezidentūrą susitikti su valstybės vadove.

Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys tuomet pranešė, kad valstybės vadovės požiūris į teikiamą kandidatą yra "pakankamai teigiama".

Kauno rajono apylinkės prokuratūrai T.Staniulis vadovauja nuo 2006 metų liepos 10 dienos.

T.Staniulis teisininko profesinę kvalifikaciją įgijo Vilniaus universiteto Teisės fakultete. 35-erių teisininkas prokuroro karjerą pradėjo 1998 metais stažuodamasis Prienų rajono apylinkės prokuratūroje. 1999 m. T.Staniulis buvos paskirtas Prienų rajono apylinkės prokuroru, vėliau - Kauno apygardos prokuratūros Prokurorinės veiklos kontrolės skyriaus prokuroru. Nuo 2003 iki 2006 metų teisininkas dirbo Pirmojo (Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo) skyriaus prokuroru.

Tik šių metų birželį naujuoju generaliniu prokuroru tapęs D.Valys jau turi vieną pavaduotoją. Prezidentė D.Grybauskaitė liepos 12-ąją juo paskyrė Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokurorą 35-erių metų Darių Raulušaitį.

Daugiau pavaduotojų D.Valys turėti kol kas neketina.

Pasak jo, susitikime su Prezidente T.Staniulis kalbėjo apie „prokuratūros atvirumo būtinumą, reformų būtinumą“. D.Valys sakė pasirinkęs T.Staniulį, nes buvo susidūręs su juo ankstesniame darbe. Be to, kolegų atsiliepimai irgi buvo labai geri.

Kandidatas žurnalistams nekonkretizavo, kokių pokyčių ketina imtis, jei taptų vienu aukščiausių jos vadovų. „Turime būti labiau demokratiškesni, atviresni visai visuomenei“, - sakė jis.Kandidatas tvirtino gerai tyręs daug rezonansinių bylų, bet pabrėžė Drąsiaus Kedžio bylos netyręs. „D.Kedžio bylą teko stebėti iš šalies. Kauno rajono apylinkės prokuratūra nekontroliavo ir neorganizavo ikiteisminių tyrimų“, - sakė jis.

Generalinį prokurorą ir jo pavaduotojus skiria ir atleidžia prezidentas, pastaruosius – generalinio prokuroro teikimu. Pavaduotojai iš pareigų turės pasitraukti kartu su viršininku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių