TS-LKD frakcija atliks tyrimą dėl S.Stomos elgesio

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) svarstys Sauliaus Stomos prašymą priimti į partiją, tačiau prieš tai bus atliktas objektyvus tyrimas dėl jo nevienareikšmio elgesio, bendraujant su jauna mergina, sako TS-LKD pirmininkas premjeras Andrius Kubilius.

„Tikrai svarstysime (pareiškimą - BNS) labai atsargiai ir labai atidžiai (...) Jeigu yra žmogaus pareiškimas, visada turi jį svarstyti, bet kokį pareiškimą“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Jis teigė nesiimąs vertinti žurnalistinės provokacijos ir žurnalistų etikos, tačiau aišku, kad frakcija dėl S.Stomos elgesio turės atlikti išsamų objektyvų tyrimą. Mat per televiziją parodyta ne visa, o iškarpyta slapta nufilmuota medžiaga, kaip Seimo narys bendravo su darbo ieškančia jauna mergina.

„Manau, jog reikėtų, kad būtų objektyviai susipažinta su visa medžiaga, nes skaitant publikacijas, matyti, kad tai yra atskiri epizodai. Tikrai nesiimu vertinti iš anksto, kokie gali būti sprendimai“, - kalbėjo A.Kubilius.

"Tačiau tokiais atvejais didžiausias teisėjas žmogus turi būti pats sau", - pabrėžė jis.
Paklaustas, ar S.Stoma turėtų atsisakyti parlamentaro mandato, kaip siūlo Seimo etikos sargų vadas Algimantas Salamakinas, premjeras teigė, kad turi būti svarstomi visi variantai.

S.Stomos elgesį ketina svarstyti ir Seimo Etikos ir procedūrų komisija. Pramoginė televizijos laida šią savaitę parodė slapta filmuotą medžiagą, iš kurios galima suprasti, jog jauną merginą, su kuria susipažino internete, Seimo narys žada įdarbinti padėjėja, tačiau prieš tai siūlė jai nuvažiuoti prie jūros savaitgaliui "bandomajam laikotarpiui".
TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma pranešė pavedęs S.Stomos elgesį įvertinti frakcijos etikos sargams.

„Seimo nario S.Stomos elgesys turi būti įvertintas, tačiau, prieš skelbiant verdiktą, reikia išsiaiškinti aplinkybes. Etikos komisijai pavedžiau tą padaryti. Įvertinus situaciją, bus galima spręsti ir apie būsimas sankcijas“, - TS-LKD frakcijos pranešime cituojamas J.Razma.

Pasak J.Razmos, jei po tyrimo išaiškėtų, kad slapta nufilmuota ir reportažuose pateikta informacija apie S.Stomos veiksmus iš esmės atitinka tikrovę, tektų konstatuoti, kad tokiu būdu Seimo narys pažemino savo ir Seimo vardą.

"Tokiu atveju, tikimės, Seimo narys garbingai prisiims atsakomybę", - sako J.Razma
Pats S.Stoma teigia, kad kalbos apie įdarbinimą buvo išprovokuotos, taip pat tvirtino ketinantis televizininkus paduoti į teismą.

„Ruošiu kreipimąsi į teismą, nes buvo peržengtos ribos, kada galimas ir ne slaptas sekimas, pokalbių įrašymas. Nors politikas ir viešas asmuo, tačiau jis irgi turi teisę į asmeninį gyvenimą, ir šioje erdvėje sekimas galimas, jei daromas nusikaltimas, o šiuo atveju nebuvo jokio nusižengimo nei teisės, nei moralės požiūriu, buvo kalbama apie rimtus jausmus, jei jie tokie atsirastų“, - sakė Seimo narys.

Jis taip pat tvirtino, kad pateikus neiškarpytus pokalbius būtų matyti, jog jis merginai nežadėjęs jos įdarbinti, o pokalbis šia tema buvo išprovokuotas.
Kiekvienas Seimo narys turi teisę samdyti tris apmokamus padėjėjus.


Šiame straipsnyje: Saulius Stoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pikasas

Pikasas portretas
Viliojančios gražios merginos nuotraukos provokacijos sumanytojų buvo išplatintos beveik visiems Seimo nariams vyrams. 44 iš jų vienaip ar kitaip į jas sureagavo, o keletas "pasikabino". Pats Saulius Stoma, filmuotas įvairių stebėjimo kampu keliomis kameromis pasakė daug. Labai daug. Jis dabar gali aiškinti, kad įrašas buvo daromas neteisėtai ir gal net laimėti kokią bylą tai įrodinėdamas, bet tai esmės nepakeis. Aišku, kad įrašas buvo permontuotas ir sumontuotas taip, kaip to norėjo šou laidos sumanytojai. Tačiau net ir viso įrašo atstatymas esmės, manau, nepakeis. Saulius Stoma nėra toks kvailas, kad nesuprastų kokioje keblioje situacijoje jis atsidūrė. Seimo Etikos komisijos pirmininkas A.Salamakinas kol kas kalba tik apie Sauliaus asmeninės dorovės aspektą. Graudžiai juokingai atrodė, kai Saulius negalėjo suspėti batus apsimauti... Net ir jo pokalbių viešai pateiktos lovelasinės nuotrupos - šokiruojančios. Atseit, važiavau į pajūrį su anūkėmis, o dabar siūlau kokioms trims dienoms nuvykti "pabandymui"... Tai viena šou laidų pateikta pusė. Kaip politikui Stomai ji - triuškinanti. Tačiau tai dar ne viskas. Tai, ką S.Stoma "pričiulbėjo" žurnalistei apie savo, kaip politiko dabartį ir ateitį, perbraukia per bet kokias jo ateities perspektyvas dalyvauti politikoje tarp dešinės - centro jėgų. Po tokių klaikių intervių jam beliktų glaustis tik prie kokių marginalinių politinių darinukų be jokios perspektyvos tapti Seimo nariu, europarlamentaru ar net šalies prezidentu, kaip jis sapaliojo jį savo žaliomis akimis pavergusiai merginai. Prieš pora dienų įvertinau Sauliaus Stomos elgesį, kaip amoralų. Nekeičiu tokios nuomonės ir šiandien. Nemanau, kad kas nors galės iš esmės pasikeiti, net jei bus paviešinti nesutrumpinti pokalbiai. Sunku įsivaizduoti, kaip šiomis dienomis gali jaustis jo artimieji, vaikai, anūkai ar net jo buvusioji žmona su kuria jis vis dar palaiko šeimyninius ūkio vedimo santykius. "Nesantuokinius šeimos santykius", pagal KT išaiškinimą...:) S.Stomos "čiulbesiai" ir konkretūs veiksmai galėjo labai nuvilti visus tuos, kurie juo, kaip originaliu ir gan blaiviai mąstančiu politiku, pasitikėjo. Esu skaitęs daug S.Stomos straipsnių. Daugelis iš jų buvo visai prasmingi, kiti - ne taip. Dažniausiai jo rašinius vertinau daugiau ar mažiau palankiai, tik kartais kritiškai ir "še tau boba devintinės"... rudenį ... kai medžiai meta gelsvas puokštes mums po kojomis... Apgailėtina visa tai... P.s. Minimos laidos rengėjai aiškino, kad "pakabinti" buvo net keli Seimo nariai. Gal bent jau apibendrintai gallima būtų sužinoti, kaip jiems viskas pasibaigė? "Pakabintas" ir neparyškintas politikas gasli tapti labai pavojingu visuomenei, jei kas nors panorės panaudoti "pakabinimą" savo neskaidriems tikslams...

na ka

na ka portretas
pizdets tau stoma

Taiklus

Taiklus portretas
Gan taiklus ir teisingas Pikaso komentaras visoje šioje istorijoje. Kažko panašaus tikrai buvo galima laukti, nes ponas Saulius, nors ir būdamas blaivaus proto žmogus (iki šiol taip atrodė) elgėsi gan iššaukiančiai. Kalbėjo, kritikavo visus, kurie kuo nors nepatiko, keitė savo politinius įsitikinimus (ir partijas), priklausomai nuo asmeninių aplinkybių. Taip susidarė prielaida atsirasti politiniams (ir ne tik) priešams, kurie anksčiau ar vėliau nutarė pamokyti "laisvą ir nepriklausomą" žmogų Saulių Stomą. Kaip matome, jiems tai visai neblogai pavyko. Pavyko todėl, kad šioje istorijoje net patiems jos sumanytojams visai netikėtai nekalbant apie moralinę pusę, ponas Saulius kaip koks mažvaikis prikalbėjo daug įvairių dalykų, kurie tikrai nepuošia jo, kaip politiko. Manau, kad jo politinė karjera atsidūrė ties bedugnės slenksčiu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių