Trys nedidelės partijos tautinės idėjos pagrindu kuria susivienijimą

Trys neįtakingos politinės partijos - Lietuvos centro partija, Lietuvos socialdemokratų sąjunga ir Tautininkų sąjunga - kuria partinę koaliciją-susivienijimą „Už Lietuvą Lietuvoje“.

„Kuriamas naujas Lietuvos politinėje arenoje projektas – koalicinės partijos modelis, kuris pas mus įstatymiškai neleidžiamas“, - pirmadienį per spaudos konferenciją Seime pranešė Lietuvos centro partijos pirmininkas Eugenijus Skrupskelis.

Pasak jo, trys partijos lieka kaip atskiri juridiniai vienetai su savo programomis ir principais, tačiau jos ketina kartu veikti, „sustabdant Lietuvos politinę, teisinę bei socialinę griūtį ir atkurti dabartinių politikų ignoruotą nacionalinę politiką“.

Tautininkų sąjungos lyderis Gintaras Songaila teigė, kad organizacijos numato pasirašyti jungtinės veiklos sutartį. Tokią galimybę numato Civilinis kodeksas.

Per mėnesį planuojama gauti partijų pritarimą dėl susivienijimo steigimo ir tuomet sukurti bendrus valdymo organus, išsirinkti vadovą.

Minėtų partijų lyderiai tvirtina, kad juos vienija tautinė idėja.

„Pagrindinis susivienijimo tikslas - suvienyti labiausiai išsisklaidžiusias tautines jėgas, kurios šiandien kol kas sunkiai randa bendrą kalbą, nors ir siekia tų pačių tikslų“, - teigė E.Skrupskelis.

„Vienas iš pagrindinių tikslų, akcentuojamas šiame mūsų trijų politinių organizacijų pareiškime, siekti pasipriešinti liberaliems kosmopolitams, kapitalo ir išorinių jėgų įtakojamoms partijoms, jų remiamiems antilietuviškiems ir antivalstybiniams dariniams“, - sakė Lietuvos socialdemokratų sąjungos vadovas Arvydas Akstinavičius.

„Manau, priėjome tam tikrą ribą, kai kyla pavojus pačiai valstybei ir lietuvių tautos, lietuviškos kultūros ateičiai“, - tvirtino G.Songaila.

Trijų partijų lyderiai neslepia turį planų drauge dalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, nors pabrėžė, kad kuriamas susivienijimas „Už Lietuvą Lietuvoje“ nėra tik rinkimų projektas.

„Susivienijimas “Už Lietuvą Lietuvoje„, kurį inicijuoti atsakomybės imasi trys partijos, yra organizuotas bandymas atverti vartus į Seimą tiems tautos ir valstybės patriotams, kurie mano, jog nuo Sąjūdžio projektuotos valstybės kūrimo kurso Lietuva nukrypo neleistinai, tačiau ne taip beviltiškai, kad nieko nebegalima pataisyti“, - teigiama organizacijos pareiškime.

Aiškindamas naujos organizacijos pavadinimą G.Songailą akcentavo, kad Lietuvoje būtina atkurti tautos valios viršenybę - „kad suverenumas priklauso tautai, kad būtų atstatytas pasitikėjimas pačia valstybe ir valstybės bei tautos ateitimi“.

Anot steigėjų, susivienijimo nariais galės būti visi tautines idėjas palaikantys asmenys, ne tik organizacijos.

Susivienijimą kuriančios Lietuvos socialdemokratų sąjunga ir Centro partija parlamente atstovų neturi. Per pernai vykusius savivaldos rinkimus pirmoji iškovojo šešis, antroji - 19 mandatų iš 1,5 tūkstančio. Du Tautininkų sąjungos nariai dirba Seime, tačiau jie į parlamentą buvo išrinkti kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Ar labai tinka salia Songailos komunistas Akstinavicius ?

kembrikas

kembrikas portretas
O kas jie tokie ?

šitas

šitas portretas
darinys tuoj pat prisujungs prie kitos didesnės partijos. Neabejoju...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių