Trakuose – viduramžių riterių turnyras

Šeštadienį Trakų salos pilyje vyks IV tarptautinis viduramžių riterių turnyras Lietuvos kariuomenės vado kalavijui laimėti.

Šiais metais dėl kalavijo susikaus riteriai iš Lietuvos, Latvijos, Vokietijos ir Lenkijos klubų, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Turnyre lietuviams ir užsienio svečiams bus parodytos XIV amžiaus Lietuvos karybos tradicijos, pristatyta viduramžių Lietuvos kariuomenė. Renginio metu taip pat vyks „Viduramžių pasiuntinių“ senovinio šokio studijos pasirodymas, šaudymo iš lanko varžybos.

Lietuvai atstovausiantys riteriai sieks pademonstruoti, kad viduramžiais iškilusi Lietuvos valstybė turėjo narsius ir gerai kario amatą išmanančius kovotojus, aukšto lygio ginkluotę ir jos gamybos technologijas. Jų apranga bus su išskirtine lietuviška atributika.

Šventėje tradiciškai dalyvaus ir Lietuvos kariuomenės Didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos kariai su XIV amžiaus kario ginkluote ir ekipuote.

Turnyro metu Garbės sargybos kuopos istorinis būrys atliks parodomąją programą, pademonstruos atkurtą XIV amžiaus LDK riterio ekipuotės ir ginkluotės komplektą, senovinius kovos būdus pavieniui ir rikiuotėje, naudojant įvairius atkurtus lietuvių karių ginklus.

Nugalėtojui bus įteiktas Lietuvos kariuomenės vado prizas – Vytauto Didžiojo karo muziejuje saugomo XIII amžiaus Desiukiškių kalavijo, rasto 1986 metais Raudonėje, Jurbarko rajone, atitikmuo.

Jis nukaldintas Lietuvos ginklakalių meistrų Arūno, Mindaugo ir Martyno Stankų. Antrosios ir trečiosios vietų laimėtojai bus apdovanoti tų pačių kalvių nukaldintais kovos kirviu ir durklu.

Renginių pradžia – 16 val.


Šiame straipsnyje: Trakairiterių turnyras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Edas

Edas portretas
O valandą sunku buvo nurodyti?

Villma

Villma portretas
Taigi aiskiai parasyta, kad pradzia 16 val.

klaip

klaip portretas
O kaip ten nuvazioti,as ne kada ten ne buvau
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių