Iš TPP pašalinti L.Dinius, L.Kernagis, A.Sacharuk ir V.Stančikas (papildyta)

Seimo pirmininko Arūno Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos (TPP) taryba iš partijos išmetė TPP frakcijos Seime seniūną Laimontą Dinių ir dar kelis narius - parlamentarus Aleksandrą Sacharuką ir Ligitą Kernagį bei buvusį aplinkos viceministrą Valdemarą Stančiką.

Tokį sprendimą TPP taryba vienbalsiai priėmė penktadienio posėdyje, dalyvaujant septyniems nariams iš aštuonių.

Taryba konstatavo, kad visi pašalintieji žemina partijos vardą, todėl prarado jos pasitikėjimą.

Prieš kelias savaites išsiskyrė L.Diniaus šalininkų ir A.Valinsko nuomonės, politinės nuostatos bei požiūriai į tolimesnį darbą valdančiojoje koalicijoje. Todėl dalis TPP frakcijos narių, remiančių A.Valinską, pasitraukė ir įsteigė 7 narių „Ąžuolo“ frakciją. L.Dinius liko 13 narių vienijančioje TPP frakcijoje.

Apie TPP tarybos sprendimą A.Valinskas informavo partijos skyrius vadovus, penktadienį susitikęs su jais Seimo rūmuose. Susitikime dalyvavo 28 iš 37 TPP skyrių vadovai. Jie patvirtino prieš savaitę priimtą sprendimą remti „Ąžuolo“ frakciją ir A.Valinską. TPP lyderiui buvo įteiktas šių skyrių pirmininkų pasirašytas oficialus raštas apie paramą „Ąžuolui“.

A.Valinskas prieš kelias dienas sakė, kad skyriai reikalauja pašalinti „parazitinius elementus“ iš partijos, turėdamas galvoje kelis pačius aktyviausius TPP frakcijos narius. Tarp tokių minėti visi penktadienį pašalintieji iš partijos.

Todėl, pasak A.Valinsko atstovės Dainidos Valsiūnaitės, skyrių vadovai susitikime su TPP pirmininku visiškai parėmė tarybos sprendimą dėl L.Diniaus ir dar kelių partijos narių pašalinimo.

L.Dinius nesutinka su tuo, kad yra išmestas iš partijos. Anot jo, pagal galiojančius TPP įstatus pirmiausia turi būti išklausyta pozicija tų, kuriuos ketinama pašalinti, bei nuomonė skyrių, juos į partiją priėmusių.

Tačiau TPP frakcijos seniūnas dar nežino, kaip teisiškai kovos dėl narystės atkūrimo partijoje ir ar apskritai tai darys.

A.Valinskas, susitikęs su TPP skyrių vadovais, taip pat informavo apie tarybos penktadienį priimtą sprendimą „dėl grubių pažeidimų steigiant ir dėl klaidingos narių apskaitos vykdymo“ panaikinti TPP Trakų rajono skyrių, pavesta Prienų rajono skyriaus vadovybei pakartotinai įvykdyti buvusio Trakų rajono skyriaus narių priėmimą į TPP.

TPP tarybą sudaro partijos pirmininkas A.Valinskas ir septyni pernai Steigiamajame partijos suvažiavime išrinkti nariai: Vincas Babilius, Andrius Burba, Romualdas Petrauskas, Vitalijus Sokolovas, Deividas Staponkus, Daiva Tamošiūnaitė - Budrė ir Remigijus Vilkaitis. Visi jie laikomi A.Valinsko šalininkais. Penktadienį TPP tarybos posėdyje nedalyvavo tik jos narys Vincas Babilius.

Pasak D.Valsiūnaitės pranešimo spaudai, „TPP taryba kartu su pirmininku ir suvažiavimu yra vieninteliai teisėti TPP valdymo organai, veikiantys vadovaujantis pernai gegužės 25 dieną Steigiamajame partijos suvažiavime priimtais įstatais“. Šiuos vienintelius TPP registruotus įstatus „Registrų centras“ įregistravo pernai birželį. Šiemet ankstyvą pavasarį įvykusiame TPP suvažiavime pakoreguoti įstatai dėl tam tikrų procedūrų pažeidimų iki šiol nėra oficialiai įregistruoti.  


Šiame straipsnyje: tpppašalinti tpp nariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių