Tinklapiams siūloma taikyti privalomus saugos reikalavimus

Valstybinių institucijų tinklapiams numatytos saugumo rekomendacijos gali virsti privalomais, įstatymuose įtvirtintais reikalavimais.

Tai yra vienas iš pirminių pasiūlymų, kuriuos pateikė premjero Gedimino Kirkilo sudaryta darbo grupė šalies kibernetinio saugumo problemoms spręsti.

Kaip sakė Vyriausybės Informacinės visuomenės skyriaus patarėjas Edmundas Kazakevičius, iš viso šiuo metu yra pateikta dešimt pasiūlymų, kuriuos pagal kompetenciją turės išnagrinėti arba sprendimo projektus jiems pateikti Krašto apsaugos, Užsienio reikalų, Vidaus reikalų ir Susisiekimo ministerijos, Ryšių reguliavimo tarnyba, Informacinės visuomenės plėtros komitetas.

Darbo grupė dirbs ir pasiūlymus rengs iki 2008 metų pabaigos.

Po birželio pabaigoje įvykdytos kibernetinės atakos prieš lietuviškus tinklapius Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas paragino Vyriausybę imtis priemonių kibernetiniam saugumui sustiprinti.

Interneto įsilaužėliai iš užsienio šalių tuomet įsibrovė ir buvusios Sovietų Sąjungos simboliais paženklinus kelias dešimtis lietuviškų tinklalapių. Po išpuolio prevenciniais sumetimais buvo laikinai sustabdytas ir kitų tarnybinėje stotyje veikiančių tinklapių - iš viso apie 300 - darbas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių