Tęsiasi lietuvių evakuacija iš konflikto zonos

Antradienį prasidėjo Lietuvos piliečių evakuacija į Armėnijos sostinę Jerevaną, iš kur Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvu jie bus parskraidinti į Lietuvą.

Naujienų agentūros BNS žiniomis, kadangi oro pajėgų lėktuvas „Spartan" bet kuriuo atveju leisis Jerevane, nutarta į šį miestą išvežti ir šiuo metu Tbilisyje esančius Lietuvos piliečius bei jų šeimų narius, kur jie lauks lėktuvo.

Antradienį ryte į Jerevaną išvyko 13 Lietuvos, šeši Gruzijos ir du Estijos piliečiai.

Pirmadienį iš Gruzijos į Lietuvą buvo parskraidinti 39 Lietuvos piliečiai. Dar septyni Gruzijoje buvę lietuviai antradienį naktį atskrido iš Jerevano į Rygą.

Iš viso Lietuvos ambasados sąrašuose yra maždaug 150 laikinai į Gruziją ar nuolat čia gyvenančių piliečių pavardžių. Dauguma nuolatinių gyventojų ketina likti šalyje, o ir tarp laikinai atvykusiųjų yra nenorinčiųjų išvykti.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija dar kartą prašo visų Lietuvos piliečių, šiuo metu esančių Gruzijoje, skubiai kreiptis į Lietuvos ambasadą Gruzijoje telefono numeriais: +995 32 91 2933, +995 32 91 6487.

Jei dėl ryšio sutrikimų nebūtų galimybės susisiekti su Lietuvos ambasada Tbilisyje, prašoma skambinti konsulinės pagalbos telefono numeriu: +370 686 70894.

Žiniasklaida skelbia, kad prasidėjus kariniams veiksmams, iš Gruzijos išvyko maždaug 2 tūkst. užsieniečių, tarp kurių buvo diplomatų ir tarptautinių organizacijų atstovų. Antradienio naktį 250 savo piliečių išskraidino Prancūzija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių