Telšių katedros vitražus greičiau pataisyti padėtų išimtis įstatyme

Kultūros ministerija prašo išimties, kad Telšių Šv.Antano Paduviečio katedros vitražų atnaujinimo darbus būtų leista pirkti neskelbiant viešųjų pirkimų konkurso.

Iki metų pabaigos ministerija turi įsisavinti vitražų atnaujinimui iš Privatizavimo fondo skirtus 930 tūkst. litų.

"Pavesta Ūkio ministerijai kuo skubiau kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą, nes vitražai "sėda", jie yra avarinės būklės, gali tiesiog išbyrėti tikintiesiems ant galvų", - BNS sakė kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

Ministro teigimu, išimtus leistų paspartinti darbus.

"Aiškinamės, ar įmanoma tuos pinigus įsisavinti senuoju būdu, kad darbai pajudėtų kuo greičiau, bet nepažeidžiant įstatymų", - teigė jis.

Savaitės pradžioje šį klausimą svarstė susitikę Kultūros ir Ūkio ministerijų bei ministro pirmininko tarnybos atstovai, dar vienas pasitarimas kartu su Finansų ministerija ir Viešųjų pirkimų tarnyba šaukiamas ketvirtadienį.

Ūkio ministerijos kanclerio Gedimino Miškinio teigimu, susitikime bus ieškoma "vieningo kelio", kad būtų nepadaryta klaidų.

Už 930 tūkst. litų numatyta ne tik atnaujinti vitražus, bet ir pakeisti kitus katedros langus.

18 amžiaus pabaigoje pastatyta Šv. Antano Paduviečio katedra yra vėlyvojo baroko ir klasicizmo stiliaus. Mieste centre stovinti bažnyčia katedra paskelbta 1926 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių