Teismas suėmė įtariamus Šiaulių tarybos narius

Šiaulių miesto apylinkės teismas patenkino prokuratūros prašymą ir mėnesiui suėmė į korupcijos skandalą įsivėlusius Šiaulių tarybos narius Igorį Strupeikį ir Romaną Čokovą.

Šiems tarybos nariams yra pareikšti įtarimai dėl reikalavimo duoti didelės vertės kyšį.

Opozicinė konservatorių partija vakar iš savo gretų pašalino į korupcijos skandalą įsivėlusį Šiaulių miesto tarybos narį I.Strupeikį bei rekomendavo jam atsistatydinti iš Šiaulių miesto tarybos nario posto.

Tokį sprendimą antradienį priėmė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Šiaulių skyriaus taryba.

,,Mes pašaliname Igorį Strupeikį iš partijos ir įpareigojame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Šiaulių skyrių suspenduoti jo veiklą. Taip pat buvo pasiūlyta jam pačiam atsistatydinti iš tarybos nario posto", -  sprendimą komentavo Tėvynės Sąjungos Šiaulių miesto skyriaus pirmininkas Jonas Bartkus.

Abu Tarybos narius sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos  pareigūnai. Iš pradžių politikai buvo sulaikyti dviem paroms.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus duomenų, kad už palankaus sprendimo priėmimą Šiaulių miesto taryboje buvo reikalaujama daugiau nei 100 tūkstančių litų kyšio, pranešė STT.

BNS inf.
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių