Teismas nuo pareigų nušalino Radviliškio kultūros centro direktorių

Šiaulių miesto apylinkės teismas penktadienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams nuo pareigų nušalino Radviliškio kultūros centro direktoriaus Romualdą Juzukonį.

Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, jog teismas nusprendė, kad R.Juzukoniui inkriminuojamos nusikalstamos veikos yra susijusios su jo pareigų vykdymu. Toliau R.Juzukoniui vykdant pareigas gali būti sudaryta galimybė naujai nusikalstamai veiklai.

R.Juzukonį trečiadienį sulaikė Specialiųjų tyrimų taryba (STT).

Anot STT, įtariama, kad vykdant Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukciją sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti viešųjų pirkimų konkursą.

„Vykdant pastato rekonstrukciją, buvo klastojami dokumentai ir siekta apgaule užvaldyti didelės vertės Europos Sąjungos ir savivaldybės biudžeto lėšas“, - teigė STT.

Radviliškio rajono savivaldybėje ir Kultūros centre atliktos kratos bei dokumentų poėmiai.

STT Šiaulių valdyboje atliekami ikiteisminiai dėl galimai neskaidrios Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukcijos, Radviliškio rajono Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios restauravimo ir Radviliškio miesto Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo darbų.

Radviliškio rajono A.Čepononiui pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo. Analogiški įtarimai pateikti ir tarybos nariui Aloyzui Juodžiui. Jis taip pat suimtas mėnesiui. Abu tarybos nariai priklauso valdančiajai Tėvynės sąjungai - Lietuvos krikščionims demokratams, tačiau jų narystė partijoje šiuo metu sustabdyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių