Teismas: nėra pagrindo tirti S.Stomos skundą

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas antradienį pranešė atmetęs parlamentaro Sauliaus Stomos skundą dėl prokuroro atsisakymo pradėti ikiteisminį tyrimą, ar teisėtai elgėsi televizija, slapta filmavusi ir paviešinusi jo pokalbius su darbo ieškančia mergina apsimetusia žurnaliste.

Teismas pabrėžė, kad informacija apie viešojo asmens privatų gyvenimą gali būti skelbiama be jo sutikimo, jeigu ši informacija atskleidžia visuomeninę reikšmę turinčias privataus šio asmens gyvenimo aplinkybes ar asmenines savybes.

„Nėra objektyvių duomenų, jog S.Stomos susitikimai su žurnaliste buvo fiksuojami specialiomis techninėmis priemonėmis, kurios būtų instaliuotos privačioje erdvėje bei tam būtų reikalingos kompetentingos valstybinės institucijos sankcijos, todėl pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo neteisėto informacijos rinkimo bei jos atskleidimo nėra jokio pagrindo“, - sakoma teismo pranešime spaudai.

Ši teismo nutartis per 7 dienas gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

S.Stoma į skandalą įsipainiojo, kai pramoginė televizijos laida parodė slapta filmuotą medžiagą, iš kurios galima suprasti, jog jauną merginą, su kuria susipažino internete, Seimo narys žada įdarbinti padėjėja, tačiau prieš tai siūlė jai nuvažiuoti prie jūros savaitgaliui „bandomajam laikotarpiui“.


Šiame straipsnyje: Saulius StomaRūta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuostabu

Nuostabu portretas
Siulyčiau į vaikų darželį.Ten galima pažaisti tokius žaidimus.Vienas sakė ,kitas pasakė ,trečias nesakė.Juokinga būtų jai nebūtų švaistomi mokėtojų pinigai tokiems niekalams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių