Teismas mėnesiui pratęsė Radviliškio mero suėmimą (papildyta)

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų sulaikytas ir teismo sprendimu pusei metų nuo Radviliškio mero pareigų nušalintas Antanas Čepononis mėnesį praleis už grotų.
Antradienį Šiaulių miesto apylinkės teismas pratęsė A.Čepononio suėmimo terminą, BNS antradienį patvirtino STT.

Suėmimo terminą pratęsęs teismas konstatavo, kad būdamas laisvėje įtariamasis gali trukdyti ikiteisminiam tyrimui bei daryti naujus nusikaltimus.
Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, kad teismas nutartyje nurodė ir tai, kad A.Čepononis galėtų slėpti dokumentus bei įrodymus.

STT Šiaulių valdyboje atliekami ikiteisminiai dėl galimai neskaidrios Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukcijos, Radviliškio rajono Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios restauravimo ir Radviliškio miesto Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo darbų.

A.Čepononiui pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo.
Pasak STT, įtarimai dėl įvairių nusikaltimų minėtuose ikiteisminiuose tyrimuose pateikti šešiems asmenims, vienas iš jų yra tarybos narys Aloyzas Juodis.
Gruodžio 20 dieną teismas nariui A.Juodžiui skyrė 14-os parų trukmės suėmimą. Jo suėmimo terminas baigsis kitos savaitės pradžioje.

Paklaustas, ar bus prašoma pratęsti suėmimą šiam tarybos nariui, tyrimą kontroliuojantis Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras Virginijus Kulikauskas BNS sakė, kad dėl to bus nuspręsta artimiausiu metu.
Jis pabrėžė, kad „tyrimas stumiasi į priekį“.


Šiame straipsnyje: Antanas ČepononisRadviliškis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių