Teismas: buvusi Panevėžio vicemerė nubausta pagrįstai

Buvusi Panevėžio vicemerė Rimantė Ratinskaitė, pripažinta kalta dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, buvo pagrįstai nubausta teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimu trejiems metams, nusprendė Panevėžio apygardos teismas.

Šis teismas, atmetęs jos apeliacinį skundą, paliko galioti politikę nuteisusio Panevėžio miesto apylinkės teismo nuosprendį, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).
Apygardos teismas konstatavo, kad buvusios vicemerės nusikalstama veikla buvo tęstinė, demonstruojanti įžūlumą, todėl jos atžvilgiu atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės netaikytinas, teigiama pranešime.

Šioje baudžiamojoje byloje ikiteisminį tyrimą atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai. Jie nustatė, kad R.Ratinskaitė, būdama Panevėžio miesto savivaldybės mero pavaduotoja ir tarybos narė, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir viršijo įgaliojimus organizuojant du viešuosius konkursus dėl keleivių vežimo maršrutiniais mikroautobusais.

Anot STT, vicemerė, kuri buvo ir miesto keleivinio transporto organizavimo komisijos pirmininkė, neteisėtais veiksmais padėjo vienai individualiai įmonei laimėti viešuosius konkursus parenkant vežėją vežti keleivius Panevėžyje pelningiausiais mikroautobusų maršrutais. Šiai įmonei už pažeidimus grėsė leidimo vežti keleivius praradimas, bet R.Ratinskaitė padėjo jį išsaugoti.

STT pareigūnai išaiškino, kad piktnaudžiaujama tarnyba buvo ir organizuojant viešąjį konkursą dėl Panevėžio miesto savivaldybei priklausančių negyvenamų patalpų nuomos. Vicemerė perdavė konfidencialią informaciją norinčiam išsinuomoti patalpas asmeniui, taip jam suteikdama galimybę mokėti minimalią kainą už nuomą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių