Teismas areštavo Darbo partijos dotaciją

Vilniaus apygardos teismas, kurio žinioje yra Darbo partijos byla, prokurorų prašymu areštavo daugiau nei 2,5 mln. litų dotaciją, kurią partijai skyrė Vyriausioji rinkimų komisija.

Komisija partijoms paskirstė antrojo pusmečio valstybės dotaciją, kurios didžiausia dalis teko finansiniais nusikaltimais įtariamai Darbo partijai. Iš 10 mln. litų „darbiečiams" skirta daugiau nei 2,5 mln. litų.

Apie tai, kad sieks partijai skirtų dotacijų arešto, žurnalistams ne kartą yra sakęs Darbo partijos bylą tyręs Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas.

Areštuotomis dotacijomis siekiama užtikrinti civilinį ieškinį Darbo partijos byloje dėl galimų nusikaltimų valstybės finansų sistemai.

Kai atliekamas ikiteisminis tyrimas galimam turto konfiskavimui arba civiliniam ieškiniui užtikrinti laikinas nuosavybės apribojimas skiriamas prokuroro nutarimu. Kai byla jau perduota teismui, dėl laikino nuosavybės apribojimo sprendžia teismas, kurio žinioje yra byla.

Darbo partija įtariama neįtraukusi į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, bei nesumokėjus apie 4 mln. litų mokesčių.

Generalinė prokuratūra Darbo partijos baudžiamojoje byloje yra pareiškusi 6 milijonų 50 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Ieškinį šioje byloje yra pateikusi ir Valstybinė mokesčių inspekcija, kuriai nebuvo sumokėti daugiau kaip 3 mln. 9 tūkst. litų privalomų mokesčių ir įmokų, bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius dėl valstybei padarytos žalos nesumokant privalomų valstybinio socialinio draudimo įmokų - daugiau kaip 855 tūkst. litų.

Darbo partijos byla yra perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui. Pirmasis posėdis jau įvyko šią vasarą, bylos nagrinėjamas bus tęsiamas spalio 13 dieną.

Darbo partija užpernai dėl šiurkščių įstatymo pažeidimų negavo 1,1 mln. litų biudžeto dotacijos, pernai jiems taip pat neteko pasidžiaugti 1,9 mln. litų dydžio dotacija. Partijai taip pat uždėtas laikinas nuosavybės teisių apribojimas šių metų pirmojo pusmečio dotacijai.

Kol vyko ikiteisminis tyrimas, dotacijos buvo areštuojamos Generalinės prokuratūros prokuroro nutarimais. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių