Teismas: A.Čepononis nuo pareigų nušalintas pagrįstai

Šiaulių apygardos teismas pirmadienį atmetė suimto Radviliškio rajono mero Antano Čepononio skundą dėl nušalinimo nuo pareigų.

A.Čepononis teismui buvo apskundęs Šiaulių miesto apylinkės teismo gruodį priimtą nutartį, pagal kurią jis nuo mero ir tarybos nario pareigų nušalinamas pusei metų.
Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, kad teismas, palikdamas galioti nutartį dėl nušalinimo, nusprendė, kad nušalintojo skundas yra nepagrįstas ir deklaratyvus.

Teismas mano, kad, būdamas laisvėje, A.Čepononis gali bandyti sunaikinti dokumentus, bandyti paveikti liudytojus. Galima nusikalstama veikla susijusi su mero pareigomis, neatlikti visi būti tyrimo veiksmai, todėl nušalinimas nuo pareigų paliekamas galioti.

Penktadienį tas pats teismas atmetė mėnesiui suimto Radviliškio rajono mero skundą dėl suėmimo pratęsimo mėnesiui. Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.
Teismas skundą atmetė kaip nepagrįstą ir konstatavo, kad, būdamas laisvėje A.Čepononis gali trukdyti procesui, paveikti liudytojus, trukdyti tolimesniam tyrimui.

A.Čepononis skunde tvirtino, kad Šiaulių miesto apylinkės teismo pernai gruodžio pabaigoje priimta nutartis nepagrįsta, taikyti suėmimą pagrindų nėra, meras tikino, kad jo bylą tiriantys pareigūnai yra šališki.

Anot STT, įtariama, kad vykdant Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukciją buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti viešųjų pirkimų konkursą.

„Vykdant pastato rekonstrukciją, buvo klastojami dokumentai ir buvo siekiama apgaule užvaldyti didelės vertės Europos Sąjungos ir savivaldybės biudžeto lėšas“, - teigė STT.
Radviliškio rajono savivaldybėje ir Kultūros centre atliktos kratos bei dokumentų poėmiai.

STT Šiaulių valdyboje atliekami ikiteisminiai dėl galimai neskaidrios Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukcijos, Radviliškio rajono Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios restauravimo ir Radviliškio miesto Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo darbų.

A.Čepononiui pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo. Analogiški įtarimai pateikti ir tarybos nariui Aloyzui Juodžiui. Jis taip pat yra suimtas mėnesiui. Abu tarybos nariai priklauso valdančiajai Tėvynės sąjungai - Lietuvos krikščionims demokratams, tačiau jų narystė partijoje šiuo metu sustabdyta.


Šiame straipsnyje: Antanas ČepononisRadviliškis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių