Teisingumo ministras susitiko su I.Rinau

Teisingumo ministras Petras Baguška susitiko su klaipėdiete Inga Rinau. Ministras P.Baguška atkreipė dėmesį, kad Vyriausybė šią savaitę pritarė pateiktai Lietuvos pozicijai dėl Europos Bendrijų Teisingumo Teisme skubos tvarka nagrinėjamos bylos.

Teisingumo ministras, pastebėjęs, kad šiuo metu yra du - Lietuvos ir Vokietijos vykdytini teismo sprendimai, sakė, kad būtina palaikyti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo iškeltą abejonę dėl Vokietijos jurisdikcijos vaiko grąžinimo byloje ir tiksliai išsiaiškinti Europos Sąjungos teisės normas.

Europos Bendrijų Teisingumo Teisme yra iškelta byla pagal Lietuvos Aukščiausiojo Teismo prašymą priimti prejudicinį sprendimą, pareiškėjai paprašius nepripažinti Vokietijos teismo sprendimo dalies, kuria vaiko tėvui buvo priskirta vaiko globa, o motina įpareigota vaiką grąžinti į Vokietiją.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra sustabdęs sprendimą dėl dukters grąžinimo į Vokietiją vykdymo. I.Rinau taip pat buvo paaiškinta, kad antstoliai negali imtis vykdomųjų veiksmų vykdymo byloje, kurioje vykdymas yra teismo sustabdytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių